Menú

Més de 300 persones toquen el piano a la plaça de les Neus

Comparteix:
15/05/2015 15:00

El Concurs Internacional de Música Maria Canals porta cua a Vilanova, en una iniciativa que apropa el piano a la ciutadania

Més de 200 escolars de Vilanova han passat avui pel piano de cua instal·lat a la plaça de les Neus, en el marc de l'activitat "El Maria Canals porta cua a Vilanova". A més dels alumnes de 4t de les escoles Ítaca, l'Arjau i El Cim, han pogut tocar el piano els alumnes de 1r i de 5è del Cim.

Piano Maria Canals2

A banda d'aquestes sessions divulgatives per a les escoles, el Maria Canals ha posat a disposició de tota la ciutadania el piano de cua de 13 a 15 h. I a la tarda era el torn dels alumnes de piano de l'Escola i Conservatori de Música Mestre Montserrat: 66 alumnes han pogut oferir una peça cadascun. A les vuit del vespre es fa el concert de clausura a càrrec de Laia Martín.

Piano Maria Canals1

L'activitat "El Maria Canals porta cua" s'emmarca en la 61a edició del Concurs Internacional de Música Maria Canals a Barcelona. Entre els mesos de març i maig s'han organitzat més de 150 activitats divulgatives i educatives al voltant del piano. Aquesta és la segona edició del Maria Canals porta cua a Vilanova, després que l'any passat va tenir molt bona acollida per part de les escoles i del públic en general. A més, la col·laboració de l'Ajuntament amb el concurs Maria Canals ha crescut enguany, ja que els vilanovins i vilanovines podran gaudir d'un recital del guanyador del Concurs, l'ucraïnès Danylo Saienko, durant la propera temporada a l'Auditori Eduard Toldrà.

L'objectiu del Concurs és divulgar la música i ajudar als joves intèrprets de música de tot el món a desenvolupar una carrera com a concertistes professionals. El Concurs ofereix als guanyadors més de 80 mil euros en premis i més de 40 concerts remunerats per tot el món.

Piano Maria Canals

Piano Maria Canals

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Cultura
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració