Menú

El 12 de maig arriba la 6a edició de la fira 'Conte va! Va de contes'

Comparteix:
10/04/2018 9:51

Marató de contes, tallers, activitats d'il·lustració i espectacles infantils ompliran tot el dia la plaça de les Neus, la rambla Principal, el carrer de Sant Pere, el Teatre Principal i el Círcol Catòlic

L'Associació pel Foment de la Literatura Infantil Judit Sendra García ha presentat a la biblioteca de l'Escola Municipal i Conservatori de Música Mestre Montserrat la 6a edició de la fira Conte va! Va de contes. Una Fira consolidada dins del programa cultural de la ciutat, que ofereix un ampli programa d'actes per a un públic familiar. En l'acte es va fer públic el programa i el cartell de l'edició d'enguany, obra de la il·lustradora Mercè Canals.cartell Fira va de contes
La Fira tindrà lloc dissabte 12 de maig, i centrarà la seva activitat en diversos actes gratuïts al voltant de la plaça de les Neus, rambla Principal i carrer de Sant Pere. L'eix principal són "els contes i la música", i es comptarà amb la col·laboració especial de l'Escola Conservatori Mestre Montserrat. Al llarg del dia es farà la marató de contes, que inclourà el lliurament de premis del concurs de creació literària que promou la mateixa Associació (i en el que enguany han participat més de cinc-cents nens i nenes).
Tallers, activitats d'il·lustració per a infants dirigides per il·lustradors professionals, una gimcana, espai de signatures per a autors i il·lustradors, i moltes altres propostes es desenvolupen simultàniament.
Els espectacles infantils i familiars s'ofereixen a la tarda: al Círcol Catòlic «Draps» a càrrec de La Guilla Teatre. Al Teatre Principal, «Endrapasomnis» a càrrec de Teatre al detall, i música en directe de La Tresca i la verdesca.
A l'atri de l'església de Sant Antoni es podrà veure «Sons de mar», a càrrec de La Botzina, en sessions continuades de 15 minuts. I al carrer de Sant Pere, a l'espai de les biblioteques, hi haurà a llarg de tot el dia el «Carro dels Contes», amb Diana Kerbelis i sessions continuades de contes de 20 minuts.
Dins de la marató s'inclouen dos espectacles de fusió de narració i música amb la col·laboració de l'Escola de música: pel matí «Syriëlle» de la mà de l'actriu Susanna Garcia-Prieto i la banda infantil. Per la tarda, el conte de la Fira, «Satironets» de la mà de l'actriu Montse Panero i la banda Mestre Montserrat.
Un tret a destacar aquest any és el pas endavant que es fa des de la Fira per donar accés als col·lectius de persones amb discapacitat, oferint una Fira accessible a nens i nenes sords o que utilitzin la llengua de signes per comunicar-se, amb totes les activitats que es realitzen a l'escenari central de la plaça de les Neus interpretades en llengua de signes catalana. A la zona de la biblioteca es trobaran contes adaptats a diferents necessitats lectores: lectura fàcil, pictogrames, Braille, llengua de signes i lletra gran, i un espai per escoltar àudiocontes.
Durant tot el dia, i per qui vulgui col·laborar amb el finançament de la Fira, hi haurà una paradeta de marxandatge a la Plaça de les Neus.
Com a activitat complementària a la Fira, destaca l'exposició col·lectiva internacional ‘Conte va! Va de contes' al Centre d'Art Contemporani La Sala, que s'inaugurarà l'11 de maig a les 20 h, i es podrà visitar fins al 24 de juny. S'exposaran obres dels següents il·lustradors: Gemma Aguado, Beatrice Alemagna, Albert Asensio, Beatrice Banfi, Iban Barrenetxea, Pep Boatella, Mercè Canals, Paloma Carballal, Montse Clotet, Jorge del Corral, Txell Darné, Marc Gonzalez, julilustrador, Sigrid Martinez, Anna Mongay, Roger Olmos, Maria Palet, Patricia Pérez-Hinojosa, Eli Ramirez, Xavi Ramiro, Eva Sans, Clara Sáez, Marco Somà illustratore i Daniel Soms.
Per últim, i com a novetat, es podrà visitar el BiblioBús Montau, de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona, que habitualment dona servei als municipis de l'Alt Penedès i que amb motiu de la Fira visitarà Vilanova i la Geltrú perquè petits i grans en puguin gaudir.
La Fira compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, especialment de les àrees relacionades amb la Cultura i l'Educació, amb un especial protagonisme per les biblioteques municipals, que disposaran d'un espai on es realitzaran activitats al llarg de tota la jornada, a més de l'Escola Conservatori Mestre Montserrat.

Presentació Fira Va de contes

Presentació Fira Va de contes

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Biblioteques
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració