Menú

Neus Lloveras destaca el cicle de grau mig sobre el ferrocarril com a exemple de formació adaptada al territori

Comparteix:
04/07/2014 12:24

L'alcaldessa de VNG participa a una jornada econòmica amb el director general d'Economia Social i Cooperativa i el president de la Cambra de Comerç

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, va assenyalar ahir el dèficit de formació especialitzada al mercat laboral català, com a repte a superar per incrementar les opcions de les empreses a sortir de la crisi. Lloveras va compartir taula de debat amb el director general d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom, Xavier López, i el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, en el marc d'una jornada econòmica organitzada per l'assessoria vilanovina Gestingral, que celebra 25 anys.

La taula rodona es plantejava quins camins han de seguir les empreses per esquivar la crisi. L'alcaldessa vilanovina va apuntar com a estratègies positives per sobreviure en aquests moments, la capacitat d'adaptació de les empreses, la professionalització dels llocs de treball amb formació específica i la diferenciació entre territoris: "hem de buscar l'excel·lència en allò que tenim potencialitats i ens fa singulars", va manifestar.

Neus Lloveras va parlar d'apostar per la formació professional com a via per aportar més opcions d'ocupabilitat. Per exemple, va citar el cas d'Alemanya, en què el mercat de treball compta amb un sector molt ampli de formació professional especialitzada, mentre que a casa nostra "hi ha un gruix important de persones amb alta i molt alta formació, un gruix igualment important sense formació i en canvi la franja intermitja és molt prima".

En aquest sentit, l'alcaldessa va anomenar el cicle de grau mig de formació professional dual sobre sistemes ferroviaris, que aquest curs s'ha impartit per primera vegada a l'institut Lluch i Rafecas de Vilanova i la Geltrú. "A la nostra ciutat tenim una història lligada al ferrocarril, un museu amb un elevat valor patrimonial i uns tallers ferroviaris importants. Aquest curs de FP és un bon exemple de formació adaptada als trets i les necessitats de mà d'obra que té el territori", va afirmar l'alcaldessa.

A la jornada es va parlar també de les oportunitats que poden trobar les empreses catalanes en la internacionalització, així com de les opcions que presenta el model cooperatiu. L'acte, que va tenir lloc al restaurant La Cucanya, va comptar amb altres taules de debat sobre el futur del món de la petita i la mitjana empresa. 


Jornada Gestingral

Jornada Gestingral

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Alcaldia i protocol
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració