Menú

VNG commemora el 125è aniversari de l'Any dels Negats

Comparteix:
09/11/2011 20:09

Durant el dia d'avui s'han celebrat diversos actes en record de les víctimes de la major tragèdia marinera de la història de la ciutat

Vilanova i la Geltrú ha commemorat, durant el dia d'avui, el 125è aniversari de l'Any dels Negats. Al llarg de tot el dia s'han dut a terme diversos actes en record de la tragèdia marinera més gran de la història de la ciutat, viscuda el 9 de novembre de 1886, quan un temporal de migjorn, amb mar, vent i pluja, va provocar la mort de 22 pescadors i grans destrosses en una desena d'embarcacions.

La jornada commemorativa, organitzada pel Museu del Mar i la Confraria de Pescadors, s'ha iniciat aquest matí amb el repic de campanes i la celebració d'una missa a l'ermita de Sant Cristòfol. Posteriorment s'ha donat pas l'homenatge als negats, durant el qual s'han llençat diverses corones de flors al mar. Josep Ayza, president del Museu del Mar, ha reclamat la construcció d'un monument per homenatjar els 22 pescadors mors i ha explicat que "la Penya Filatèlica de la ciutat editarà, properament, un segell commemoratiu de l'efemèride".
125è aniversari de l'Any dels Negats Taula rodona a la Casa del Mar

Aquests actes han comptat amb la presència de Neus Lloveras, alcaldessa de la ciutat, que ha recordat que aquesta tragèdia "va sacsejar la vila", que en aquell moment només tenia al voltant d'onze mil habitants, i ha afirmat que el monument a les víctimes "serà una realitat el més aviat possible". Gerard Figueras, regidor de Promoció Econòmica, Turisme, Comunicació i Premsa i Joventut; Glòria Garcia, regidora de Serveis Viaris, Mobilitat, Participació i Cooperació; i Joan Giribet, regidor d'Urbanisme, Obres i Habitatge; també han estat presents als actes commemoratius.

La jornada ha continuat a la tarda amb la celebració, a la Casa del Mar, d'una taula rodona integrada per pescadors i descendents de les víctimes que han recordat la tragèdia.

125è aniversari de l`any dels negats

125è aniversari de l`any dels negats
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració