Menú

Es presenta públicament el Pla Local d'Infància i Adolescència

Comparteix:
20/11/2014 15:03

Tot i que el pla es va provar en el Ple de novembre, la presentació pública s'ha fet avui coincidint amb el Dia Universal dels Drets dels Infants

Aquest migdia ha tingut lloc al Saló de Plens de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú la presentació pública del Pla Local d'Infància i Adolescència (PLIA) en presència dels directors i directores dels centres educatius de la ciutat, entitats, i el personal tècnic municipal i de la Diputació de Barcelona, que han treballat i col·laborat en el projecte des dels seus inicis.

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú Neus Lloveras ha presidit l'acte, acompanyada del cap del Servei de Suport de Programes Socials de la Diputació de Barcelona, José Antonio Domínguez i de les regidores d'Educació, Ariadna Llorens, i de Medi Ambient i Esports, Blanca Albà.

Ariadna Llorens ha definit el PLIA com a un dels projectes més importants d'aquest mandat. "És un pla molt concret, no només d'accions i voluntats, sinó d'accions reals i concretes. Més de 120 mesures que ens marquen la línia del que s'ha de fer a la ciutat, en els propers anys, per mantenir el nostre compromís de garantir que infants i joves puguin créixer i desenvolupar-se en igualtat de condicions i oportunitats, sense distincions de cap mena."

Pel representant de la Diputació, el material que conforma aquest pla parla d'una situació, identifica necessitats i proposa accions en diferents àmbits que ara es visualitza. José Antonio Domínguez ha dit que s'ha fet un bon treball de partida, però que ara queda el més difícil, posar-lo en pràctica. "Hi ha bon material, però perquè sigui efectiva la seva aplicació caldrà veure com evoluciona, i en això serà fonamental el treball transversal per garantir l'èxit."

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras ha parlat de la importància de garantir l'equitat i ha dit estar convençuda de la responsabilitat que té el govern de la ciutat alhora d'aportar instruments que serveixin per tenir una societat més justa, amb oportunitats per a tots, i on es respectin els drets i les llibertats dels altres. "Per nosaltres aquest document és bàsic per garantir aquest compromís, i és imprescindible que aquesta eina sigui flexible i oberta, perquè la feina comença ara. Hem de ser capaços d'aplicar el pla de manera àgil, però incorporant tot allò que ens permeti seguir avançant per una societat més justa i plena d'oportunitats."

L'acte de presentació s'ha completat amb una explicació detallada del document a càrrec de les tècniques de la regidoria de Participació, així com de la projecció d'un vídeo que recull les impressions d'alguns nens i nenes sobre la ciutat i el model de societat.

Presentació pública del PLIA

Presentació pública del PLIA

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Participació
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració