Menú

Cicle de concerts amb accent vilanoví per estrenar el nou Auditori Eduard Toldrà

Comparteix:
03/05/2011 12:43

Durant els tres primers caps de setmana de juny el nou equipament oferirà concerts de formacions i artistes vinculats amb la ciutat

Amb un cicle de concerts el 4, 5, 10, 12 i 18 de juny s'estrenarà a Vilanova i la Geltrú el nou Auditori Eduard Toldrà. Aquest migdia els músics i artistes que protagonitzaran aquest cicle de concerts d'obertura, juntament amb la regidora de Cultura de l'Ajuntament de VNG, Isabel Pla, han presentat el gruix d'aquesta programació que inclou el màxim d'àmbits i estils musicals que hi ha a la nostra ciutat.

La voluntat de l'Ajuntament alhora de programar aquest cicle, segons ha dit Isabel Pla, ha estat que el nou equipament dedicat a la música s'estreni amb la major representació possible de la música que es fa i es viu a VNG. La regidora de Cultura també ha explicat que essent un edifici exclusiu per a la música, l'acústica ha estat el que ha acabat determinant la construcció de l'edifici.

La presentació d'aquest cicle de concerts ha comptat amb els i les artistes que actuaran durant els tres primers caps de setmana del mes de juny. En primer lloc, Emili Serrano, director de la Banda Municipal de Música Mestre Montserrat ha parlat del primer dels concerts, el dissabte 4 de juny. Serrano ha explicat que amb la presentació de 'Calidoscopi Musical' involucren a tota l'escola perquè s'hi trobi representada al concert. Emili Serrano ha avançat que "el concert començarà amb 'Les Danses de Vilanova', peça que va ser arranjada pel mestre Eduard Toldrà i que ha estat adaptada per a banda amb motiu d'aquest concert". El repertori de la primera part també inclourà 'Asturias'; 'A Fantasia: de Vilanova a la Geltrú' i 'Ross Roy'. A la segona part s'interpretarà 'A celebration fanfare'; 'Rhapsody in blue i una marxa de Dmitri Shostakovich inclosa dins la 'Jazz suit num.2'.

El segon concert, el diumenge 5 de juny anirà a càrrec de la pianista Elisabet Raspall que presenta el seu espectacle 'L'istiu al cor'. Segons ha explicat la mateixa Elisabet Raspall "són composicions noves del seu darrer treball que han estat enregistrades a Brasil i que oferiran un repertori de jazz amb diferents estils barrejats". Raspall actuarà acompanyada d'Alexi Tobias i Jordi Gaspar i excepcionalment el concert comptarà amb al col·laboració del mag de les bombolles, Pep Bou. Segons Elisabet Raspall "Pep Bou amb el seu espectacle aportarà una visió poètica i diferent".

El següent cap de setmana, divendres 10 i diumenge 12 de juny hi haurà l'actuació de l'Orquestra de Cambra del Garraf i del Cor de Cambra Isquione i la Coral Bitxac. Miquel Bernadó, violoncel·lista i membre de l'Orquestra de Cambra del Garraf ha parlat sobre aquest programa doble que en la primera part homenatjarà el músic vilanoví Eduard Toldrà, de qui el nou Auditori en porta el nom. Bernadó ha explicat que "la primera part serà més instrumental i l'orquestra interpretarà obres significatives de VNG i del mestre Toldrà com 'Vistes al mar'". També s'estrenarà l'obra 'Sonata per a Corda op. 103' que ha estat composada específicament per a l'Orquestra de Cambra per la compositora i intèrpret vilanovina Leonora Milà. La vetllada continuarà a la segona part amb la 'Missa de Glòria' de G. Puccini a càrrec del Cor de Cambra Isquione i la Coral Bitxac.

Finalment el cicle de concerts per estrenar el nou Auditori Eduard Toldrà finalitzarà el dissabte 18 de juny amb el concert de 'Gentle Music Men' i del seu treball 'Cuentos Modernos'. Dani Poveda, intregrant del grup vilanoví ha explicat que "estan encantats de poder acabar la seva gira de concerts a VNG i sobretot en l'estrena d'aquest nou equipament".

Entrades a la venda
Durant els dissabtes 7, 14, 21 i 28 de maig i 4 i 11 de juny es podran adquirir les entrades a les taquilles del Teatre Principal, de les 17.30 a les 20.30 hores. També el diumenge 8 de maig, de 10 a 13 hores. A més a través del Tel.entrades es podran comprar a partir del dilluns 9 de maig o bé a la taquilla de l'Auditori, si queden entrades el mateix dia del concert una hora abans de l'inici de l'espectacle. Tots els concerts tenen un preu únic de 10 euros. 

Més informació

rp nou auditori

rp nou auditori

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Cultura
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració