Menú

L'Ajuntament presentarà una sol·licitud de subvenció al FEDER per al projecte de Centre de Visitants i Interpretació del Mar: El Far

Comparteix:
30/03/2012 22:41

S'aprova una moció en defensa de l'Escola Pasifae. Es concedeix el Diploma de Ciutat a Antoni Ordovas. Vilanova i la Geltrú te 66.782 habitants a 1 de gener de 2012

El ple ordinari del mes de març de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú va aprovar amb els vots a favor de CiU, PSC, PP i ICV, i l'abstenció de la CUP, demanar una sol·licitud de subvenció del programa FEDER per al projecte Centre de Visitants i d'Interpretació del Mar: El Far. Aquest projecte, segons que va explicar el regidor de Promoció Econòmica, Gerard Figueras, estarà finançat en un 50% per Europa mentre que el 50% restant "procurarem que provingui d'altres administracions com la Diputació de Barcelona o la Generalitat de Catalunya". Figueras va explicar que aquest projecte te com a objectiu "obrir la ciutat al mar i el desenvolupament de les activitats turístiques com una dels eixos de creació d'activitat econòmica de la ciutat. Si be ara el Far és propietat de Ports de Barcelona, el que cerquem és una concessió administrativa de 20 o 25 anys que permetrà recuperar un espai per la ciutat tot complint una doble funció. Per una banda esdevenir centre d'interpretació del mar i acollida al visitant i, per una altra, explicar el relat mariner de Vilanova i la Geltrú a través del Far, del Museu del Mar i del llegat i el fons museístic de Roig Toqués."

Iolanda Sànchez, d'ICV, tot i donar suport a la petició, es va lamentar "de la forma i del procés d'informació sobre aquest projecte que va ser presentat divendres passat i que no ha comptat amb cap procés participatiu ni amb l'opinió dels veïns del barri de la marina."

Marc Font, regidor de la CUP, va dir que es tractava d'una bona iniciativa però que "cal veure les fonts de finançament d'altres institucions. Ens fa por haver-nos de comprometre a una inversió que cal saber si es necessària o no. Ens abstindrem però deixant molt clar que cal trobar fonts d'inversió que no provinguin de les arques municipals."

Santi Rodríguez, del PP, digué que "ens sembla be ara aquest projecte i també ens ho semblava abans. Te moltes virtualitats. Des del punt de vista cultural, museu del mar i Roig Toqués. Virtualitat econòmica perquè pot ser un atractiu més al conjunt patrimonial de Vilanova i la Geltrú. I virtualitat local perquè reforça un espai que demostri la vocació marinera de la ciutat." En aquest punt Santi Rodríguez va tenir una emocionat record pel traspassat candidat número 4 a la llista del PP a les darreres municipals, Jaume Ramon Mateu, "que volia molt aquest projecte. Avui estaria molt satisfet."

Joan Ignasi Elena dels del PSC va anunciar el vot favorable però va voler matisar algunes qüestions. "Voldria fer dos comentaris. Un sobre la gestió pressupostària i una altre reflexió de caràcter general. Es un projecte necessari però també ho era cobrir el torrent, o fer arribar la rambla de Pau ben peatonalitzada fins el passeig. Calia parlar de les inversions i no se n'ha parlat. Aquest és el segon incompliment del govern en temes d'inversions: aquest i el que varem fer sobre la proposta de la creació d'una nova escola. Els temes d'inversions calia discutir-los i no s'ha fet. I també podríem afegir a la llista el pas sota la via del carrer de la Llibertat."

Gerard Figueras va cloure aquest debat explicant que el projecte del Far s'havia presentat amb certa rapidesa donat que el 31 de març es tanca el període d'admissió de projectes al FEDER i va agrair la bona predisposició del grups municipals. Figueras va voler explicar també que el projecte del pas sota la via del carrer de la Llibertat no podia entrar al FEDER per les seves característiques, però que s'estan cercant altres fonts d'inversió com les del PUOSC.

El ple ordinari del mes de març també va aprovar concedir el Diploma de Reconeixement de la Ciutat a Antoni Òrdovas, de l'Agrupació Excursionista Talaia per la seva tasca i els seus valors. Així mateix es va aprovar les xifres de població a 1 de gener de 2012 a Vilanova i la Geltrú que es de 66.782 habitants.

En el capítol de mocions destaca la que van presentar conjuntament PSC, CUP i ICV en defensa d'una escola pública de qualitat. Aquesta moció va ser aprovada finalment en votacions separades. Abans d'iniciar el debat, va intervenir Rosa Soler, en representació de l'AMPA Sant Jordi Vilanova. Soler va llegir un manifest de l'Escola Sant Jordi on va mostrar l'oposició al tancament de l'Escola Pasifae i va voler "denunciar la mala resolució del departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya. La integració de l'Escola Pasifae al Sant Jordi hipoteca set anys d'escolarització de les dues escoles. Emplacem les administracions local i autonòmica a trobar solucions alternatives. Estem patint un mal planejament educatiu basat en una previsió a llarg termini."

Intervenció al Ple de Rosa Soler de l'AMPA Sant Jordi Vilanova

Intervenció al Ple de Rosa Soler de l'AMPA Sant Jordi Vilanova

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Atenció a la ciutadania
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració