Menú

La Fundació Roca i Galès presenta la biografia 'Joan Ventosa i Roig. Impulsor del cooperativisme, de Catalunya a Mèxic'

Comparteix:
17/04/2013 7:59

L'acte es farà el dijous 25 d'abril a la Biblioteca Víctor Balaguer. Es tracta de la biografia núm. 21 de la col·lecció Cooperativistes Catalans

La Fundació Roca i Galès, editora de la revista Cooperació Catalana, amplia la col·lecció de llibres Cooperativistes Catalans amb la presentació de la biografia de Joan Ventosa i Roig, elaborada per Agnès Rotger i Dunyó, periodista i escriptora. L'acte de presentació del llibre Joan Ventosa i Roig. Impulsor del cooperativisme, de Catalunya a Mèxic, a càrrec de Clàudia Pujol, directora de la revista Sàpiens, tindrà lloc el dijous 25 d'abril a les set del vespre a la Biblioteca Víctor Balaguer de Vilanova i la Geltrú.

La col·lecció Cooperativistes Catalans creix amb el vint-i-unè volum dedicat a Joan Ventosa i Roig (Vilanova i la Geltrú, -Ciutat de Mèxic, 1961), sens dubte una de les figures clau del cooperativisme del segle XX. Farmacèutic i agrònom de formació, Joan Ventosa es va implicar des de jove en una cooperativa de consum de Vilanova, i ben aviat va començar la seva tasca de divulgació i de teorització del cooperativisme. Va ser president de les federacions de cooperatives catalana i espanyola, i també va formar part del comitè central de l'Aliança Cooperativa Internacional, on va ser integrant de la comissió encarregada de fixar els principis bàsics de la cooperació moderns.

Joan Ventosa va ser un redactor destacat de les històriques lleis de cooperatives espanyola i catalana dels anys 30. A causa del seu compromís polític – va arribar a ser conseller de la Generalitat – es va haver d'exiliar a Mèxic, i allà es va convertir en un dels principals experts mundials en cooperació escolar.

La col·lecció Cooperativistes Catalans sorgeix de la motivació de saber quines han estat les persones que amb el seu bagatge de servei propiciaren que sorgís o es consolidés una estructura cooperativa al seu poble o comarca, abastant des del cooperativisme agrari, al de consum, treball, ensenyament, habitatge, farmacèutic, serveis, crèdit, sanitari. A través de la col·lecció Cooperativistes Catalans, es pretén treure a la llum a cooperativistes parcialment coneguts i endinsar-nos a retrobar aquells que han quedat engolits per la penombra de la indiferència o fins de l'oblit, pel fet de ser partícips d'una obra en comú, gens divulgada.
Ventosa i Roig

Ventosa i Roig

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Cultura
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració