Menú

Les connexions entre les diferents èpoques de l'art, a La Sala

Comparteix:
13/04/2015 14:51

Tupí or not tupí és el nom de la mostra que connecta el Museu Víctor Balaguer i el Centre d'Art Contemporani La Sala

Aquest dissabte a les 19.30 h s'inaugura al Centre d'Art Contemporani La Sala l'exposició "Tupí or not Tupí", que s'estructura des de la transversalitat interdisciplinària de l'art contemporani amb les tradicions de l'art modern i antic, construint relats a base de connexions i noves sinèrgies que s'estableixen entre la Biblioteca Museu Víctor Balaguer i el Centre d'Art Contemporani LA SALA. A la mostra es podran veure obres d'artistes actuals com Jaume Plensa, Ignasi Abellí, Jordi Fulla, Manuel Morales o Jo Milne; que es confrontaran amb una trentena de peces entre pintures, gravats i escultures dels segles XVII i XIX dels fons de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer, que habitualment es troben a les reserves del museu. L'exposició ha estat produïda per Art Públic, Col·lecció Biel Torrens, i comissariada per Lluís Torrens.

RP expo Torrens

La regidora de Cultura Marijó Riba ha explicat en l'acte de presentació que "és una exposició molt interessant perquè permet lluir obra que tenim a la ciutat i que està en els magatzems del Museu Balaguer. L'art contemporani és la màquina de tots els temps, que viu del passat per anar avançant, i evolucionant socialment. L'evolució en l'art comportarà, més endavant, l'evolució social. I aquesta exposició, en certa manera ho explicita".

Per preparar la mostra s'ha elaborat un relat de les manifestacions artístiques sense límits cronològics, de forma multidisciplinària, explorant les relacions que s'estableixen en certes obres i que descobreixen les vinculacions formals que pot haver-hi entre obres del 3.000 – 2.000 aC i obres del 2.000 dC, que reflecteixen les similituds en el salt de 4.000 anys entre la figuració religiosa i l'art contemporani. Una vinculació que resulta provocadora en més d'una ocasió.

El comissari Lluís Torrens s'ha mostrat molt satisfet de portar aquesta mostra a La sala, "una de les millors sales que hi ha al país", ja que la missió d'Art Públic és descentralitzar la cultura fora de Barcelona, "treballant el territori". Per això a la mostra hi torbem també noms com Pep Duran o Carles Arnal, a banda de Josep Guinovart, amb gran connexió amb Vilanova, i les obres del Museu Balaguer, "un luxe de Museu que teniu a Vilanova".

La confrontació de les obres d'artistes contemporanis i d'altres cultures procedents de la col·lecció Biel Torrens i dels fons d'art de l'Ajuntament de Sant Boi de Llobregat amb peces de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer, ajuden a provocar una reflexió, enfrontant el visitant amb diferents propostes de lectures d'obres del passat des de la visió dels artistes contemporanis.
Les obres del Museu Víctor Balaguer han estat escollides per a crear diferents diàlegs amb les creacions dels artistes contemporanis. La selecció ha estat realitzada en alguns casos pels propis artistes, i en d'altres pel comissari de la mostra.

Activitats complementàries
"Tupí or not tupí" es podrà visitar fins al 28 de juny a la Sala de les Voltes. Entre les activitats complementàries a la mostra, destaca la visita comentada a càrrec del mateix comissari, dissabte 25 d'abril a les 12 h.
També cal destacar la "Art Class. Introducció de l'art contemporani al currículum escolar", a càrrec d'Art Públic, dirigida al professorat de tots els cicles educatius i a persones interessades. Es farà diumenge 20 de maig a les 18 h, amb reserva prèvia.
Altres activitats són les visites comentades a l'exposició de dissabte 23 de maig i diumenge 14 de juny a les 12 h, les visites i tallers escolars amb reserva prèvia, i el taller familiar Tupí or not Tupí perquè els més petits s'introdueixin en l¡art contemporani, diumenge 17 de maig a les 12 h amb reserva prèvia.

Expo La Sala

Expo La Sala

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Cultura
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració