Menú

El vilanoví Pep Duran exposa a La Sala aquest estiu

Comparteix:
16/06/2014 12:13

L'artista ha creat peces pensades específicament per a l'arquitectura del Centre d'Art Contemporani La Sala

Com cada estiu, l'exposició de la Sala de les Voltes del Centre d'Art Contemporani LA SALA està dedicada a l'obra d'algun artista vilanoví contemporani consolidat. Enguany, la proposta escollida és la de Pep Duran, amb "Abans que hi entri algú", una mostra "site specific", és a dir, un conjunt de peces pensades específicament per a l'arquitectura de LA SALA. Es tracta d'una macroinstal·lació que aprofita les quatre columnes centrals de l'espai i que s'articula tot desplegant-se i ampliant-se cap als murs. L'espectador pot contemplar les peces des de diferents angles, i pot sentir-se ell mateix part de la posada en escena.
Aquesta construcció temporal està formada per dibuixos i objectes, alguns restes de projectes anteriors. D'una exposició a una instal·lació, i d'una instal·lació a una escenografia. I és que Pep Duran (Vilanova i la Geltrú, 1955) ha treballat des de sempre amb l'escenografia, pràctica que li ha permès desenvolupar propostes i projectes centrats en una particular manera d'entendre la construcció, la representació i l'espai.

En l'acte de presentació de la mostra, la regidora de Cultura Marijó Riba ha recordat que "Duran és un artista local amb una destacada projecció internacional". Té obra permanent al MACBA, Museu d'Art Contemporani de Barcelona; al Fons d'Art de la Generalitat de Catalunya; a la Col·lecció d'Art Contemporani de la Fundació La Caixa; a les Waddington Galleries de Londres; al Centre de Cultura Sa Nostra de Mallorca o a la Col·lecció Prosegur de Madrid entre molts altres. Ha exposat recentment a El Salvador, Costa Rica, Panamà, Mèxic, Veneçuela i Madrid.

Riba ha recordat que "teníem pendent poder dedicar al vilanoví Pep Duran una exposició monogràfica per mostrar l'art contemporani de primera línia", però els compromisos de l'artista no li han permès fer coincidir les dates fins ara.

De la seva banda, Duran ha dit que "explicar l'art és difícil, l'art està per veure'l. L'espectador haurà de ser actiu en aquesta mostra". Pel que fa al títol, diu que "l'artista és el primer espectador de la seva obra, i més aquí, on les peces han estat fetes per un lloc concret i van canviant, és un desplegament de l'arquitectura cap als murs, perquè som un joguet del destí".

Duran ha volgut remarcar que "l'espai de La Sala és magnífic, i aquest tipus d'instal·lacions haurien de continuar, amb artistes d'aquí i de fora, perquè és un espai molt auster i l'obra hi funciona". Una constatació que des de la Sala s'ha comprovat amb un augment de visites en els darrers temps.

La mostra s'inaugura divendres 27 de juny a les 19.30 h, i es pot visitar fins al 21 de setembre a la Sala de les Voltes del Centre d'Art Contemporani LA SALA. Més informació en aquest dossier de premsa
Més informació: www.projectespepduran.com 

Expo Pep Duran feina1

Activitats paral·leles
La instal·lació de Pep Duran conviurà aquestes setmanes amb diverses activitats, com un taller infantil i un per adults. "La casa dels teus somnis" es farà gratuïtament del 7 al 18 de juliol adreçat a nens i nenes de 3 a 14 anys. A partir del que l'artista proposa a la seva exposició, els infants han de dissenyar el seu propi espai a partir d'un mobiliari concret. Com que la creació serà efímera, durant el procés s'aniran fent fotografies per projectar-les al vestíbul per tal que pares i mares puguin descobrir l'obra dels seus fills i filles.
Al taller per adults "Donem nova vida als objectes", l'artista plàstic Miguel Mateo proposarà una activitat de reciclatge i reutilització d'objectes quotidians. Serà divendres 11 i dissabte 12 de juliol de 21 a 23 h, amb un cost de 5 euros.
Escultura de Pep Duran a l'Auditori
Un cop acabada l'exposició de Pep Duran a La Sala, la relació amb l'artista continua. I és que a la tardor s'instal·larà la seva escultura "Una cadena d'esdeveniments" al vestíbul de l'Auditori Municipal Eduard Toldrà. La peça va ser creada expressament per a la Capella MACBA, i està formada per cent motlles ceràmics, sintetitzant les inquietuds intel·lectuals i estètiques que han caracteritzat la trajectòria de l'artista. Actualment, una part d'aquesta obra, el "Retaule laic" està exposada a l'atri de la Universitat Autònoma de Barcelona. L'altre, que pren per títol "Peça escrita" és la que s'instal·larà a Vilanova.

Expo Pep Duran

Expo Pep Duran

Consulta totes les notícies relacionades relacionades amb:

Cultura
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració