Menú

Lectura del manifest de commemoració del Dia Internacional de les Dones

Comparteix:
07/03/2019 14:53

Amb motiu de la vaga convocada per demà, l'acte institucional s'ha celebrat aquest migdia

Carme Barceló, presidenta dels Amics de la Sardana de l'Agrupació Excursionista Talaia, ha estat l'encarregada de llegir enguany el manifest de commemoració del 8 de març, Dia Internacional de les Dones.

Podeu llegir el manifest aquí Manifest Dia de les Dones decoració

La plaça de la Vila, on s'ha llegit el manifest, s'ha decorat un any més per a l'ocasió. El Grup de Dones del projecte Dona Identitat i Diversitat (DID) ha fet una decoració al·legòrica amb la simbologia de les dones i l'origen de la sardana. Justament després de la lectura del manifest, s'ha fet una ballada de sardanes com a símbol d'allò femení i singular: la sardana de les bruixes, amb la col·laboració dels Amics de la Sardana.
La imatge del cercle sempre ha estat vinculada al món femení. Investigacions recents relacionen la sardana i els diversos balls rodons catalans amb la bruixeria, i alhora es relaciona amb les danses de la fertilitat.Manifest Dia de les Dones sardana

Adelaida Moya, regidora de Cultura, Convivència i Equitat, ha volgut recordar "el compromís de les institucions per construir un futur millor. Cal que encarem de forma conjunta l'objectiu comú de crear una societat lliure de masclisme, destriant exactament tot allò que volem deixar enrere".
En aquest sentit, ha destacat la necessitat de treballar l'apoderament de les dones i de crear referents significatius, trencant amb la divisió sexual del treball i amb les desigualtats i les violències que genera. Finalment, ha recordat la "Vaga de totes", que se celebra demà, 8 de març en els àmbits de la llar, el consum, l'estudi i el treball de tot tipus.Manifest Dia de les Dones petita

Per cloure l'acte, l'alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras, ha recordat que, amb l'objectiu d'assolir la igualtat real i efectiva en tots els àmbits, "la celebració d'un Dia Internacional ens ha de servir per fer visibles les múltiples desigualtats que pateixen les dones a nivell global, i ens ha d'interpel·lar a tots a continuar lluitant per una societat més justa, més amable i més igualitària".

Podeu consultar tota la programació a la ciutat al voltant del Dia de les Dones aquí

Manifest Dia de les Dones

Manifest Dia de les Dones

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Dones
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració