Menú

El cartell del Carnaval 2015 ens recorda que la sàtira és nostra

Comparteix:
02/02/2015 10:55

Es presenta el cartell del Carnaval de Vilanova, dissenyat per David Ricart i amb una versió perquè els vilanovins i vilanovines el personalitzin i el facin córrer per les xarxes socials

Màxima expectació diumenge a La Sala de Vilanova per descobrir el cartell del Carnaval 2015. El dissenyador David Ricart donava el tret de sortida a la festa amb un cartell que no va deixar indiferent, i que va rebre molt bones crítiques des del primer moment.
I és que el cartell presenta dues versions: la més oficial, i la versió oberta perquè vilanovins i vilanovines puguin ser protagonistes de la festa sota el lema #LaSàtiraÉsNostra

Cartell Carnaval   Cartell Carnaval forat

David Ricart, que va comptar amb la col·laboració d'Enric Sànchez per l'apartat de xarxes socials, Judit Florenciano en la part d'estilisme i Diana Ríos en la de fotografia, va presentar un vídeo amb el making off d'un cartell que mostra l'essència del Carnaval vilanoví dins un marc. El mateix marc que composa el que ell anomena "un cartell amb un forat, perquè cadascú s'hi posi i ho pengi a les xarxes socials sota el hashtag #LaSàtiraÉsNostra. La idea va ser fer un cartell sota els dos conceptes que resumeixen el Carnaval de Vilanova: participatiu i satíric".

I és que avui dia les xarxes socials tenen molt de protagonisme abans, durant i després del Carnaval, com ja s'ha pogut veure en els primeres fotografies penjades als mitjans oficials del Carnaval:

www.twitter.com/carnavalvng
www.facebook.com
Per als que ho vulguin segur per Instagram, han de buscar carnavalvng.
I aquesta és la web oficial del Carnaval de VNG.

L'acte de presentació va servir també per presentar el programa d'actes, que a banda de la versió de mà amb una relació detallada de tots els actes, inclou un programa de gala, de pagament, on s'explica part de la història del Carnaval de Vilanova. El vicepresident de la FAC, Xavi López, agraïa en la presentació la comissió encarregada del programa encapçalada per Judith Barbacil i les dones participants al taller Dones amb memòria, que van assistir a l'acte engalanades amb mantons de Manila. Barbacil deia que "hem fet un esforç per condensar només 6 històries, de dones que eren petites abans de la guerra, i que recorden al programa com tot es va aturar amb la guerra, i com alguns dels seus fills van recuperar el nostre Carnaval. Animem tothom a col·laborar a ompli el calaix de la memòria la web del Carnaval".
El programa compta també amb una entrevista a la família Escribano per copsar com es viu el Carnaval a tota una família. I amb un article de Xavier Orriols sobre el paper de la música en el Carnaval vilanoví.

El president de la FAC, Josep M. Sendrós, va tenir un record pels vilanovins que viuen fora i que han de seguir el Carnaval a través d'Internet, recordant que enguany la FAC ha editat un decàleg del bon comparser, i que cal seguir-lo, perquè "si entrem a la plaça i saludem amb la barretina i els serrells del mantó, el que està lluny veient-nos pel Youtube s'ha d'emocionar".

L'alcaldessa Neus Lloveras, que va assistir a la presentació acompanyada de la regidora de Cultura Marijó Riba, va recordar que "el Carnaval de Vilanova és participatiu, però també hi ha molta gent que ens mira, per això és important que es mantingui l'essència". Lloveras va felicitar la FAC pels canvis que ha introduït enguany perquè "és important ser valent, introduir canvis per provar si d'aquesta manera va millor. Moltes felicitats a la FAC per mantenir l'essència i alhora evolucionar".

Podeu veure un àlbum de fotografies de la presentació del cartell aquí.

Els actes tradicionals de Carnaval comencen dissabte amb el Ball de Mantons, però de dimarts 3 fins dijous 5 es pot recollir el material del joc La Pastanaga del Rei, de 7 a nou del vespre, a la seu de l'Agrupació Excursionista Talaia. D'altra banda, a partir de dissabte estarà oberta al TOC la botiga del Carnaval, on es pot trobar el regal perfecte per al comparser o comparsera: cartells, domassos, dessuadores i samarretes, postals, segells commemoratius, punts de llibre, làmines, bosses o l'àlbum de cromos del Carnaval de Vilanova i la Geltrú, entre molts altres productes.
Cartell Carnaval dissenyadors

Cartell Carnaval dissenyadors

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Cultura
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració