Menú

Exposició fotogràfica d'Enric Serrano sobre personatges vilanovins del segle XX

Comparteix:
11/05/2010 10:11

La mostra titulada Vilanovins del segle XX. Moments de Fotoperiodisme, s'inaugura aquest divendres a La Sala

Aquest divendres, 14 de maig, s'inaugura a la Sala de les columnes, del Centre d'Art Contemporani La Sala de Vilanova i la Geltrú, l'exposició Vilanovins del segle XX. Moments de fotoperiodisme, del fotògraf vilanoví Enric Serrano.

L'exposició consta d'un seguit de fotografies fetes per Enric Serrano durant els anys 1982 i 1985, període en que es va publicar el comarcal Regió 3 (El Periódico de Catalunya). Totes les imatges són fruit d'entrevistes realitzades per Olga Huguet, Cristina Sadurní, Joan Carles Lluch,Jaume Carbonell, Joan Sella i Ferran Rodríguez, redactores i redactors de Regió 3.

Les fotografies que es podran veure a la mostra tenen com a protagonistes personatges vilanovins reconeguts per la majoria dels ciutadans i ciutadanes. D'entre d'aquests personatges hi ha artistes, cantants, actors, ballarins, periodistes, músics, atletes, o ex alcaldes, entre d'altres. Les 73 fotografies que composen l'exposició mantenen un mateix format i una mateixa mida, 20 x 30, muntades sobre cartolina i paspartú de 30 x 40.

L'exposició, comissariada per Adriana Alias, també vilanovina, es podrà visitar del 14 de maig al 4 de juliol en l'horari habitual del centre (de dimarts a dissabte de 18 a 21h i dissabte, diumenge i festius d'11 a 14h).

El diumenge 16 de maig, a les dotze del migdia, seguint amb l'habitual programació d'activitats complementàries que s'organitzen per tal d'entendre i conèixer millor les propostes que s'ofereixen a La Sala, hi ha prevista una visita comentada a càrrec del mateix fotògraf, l'Enric Serrano.

Enric Serrano Montaña va néixer a Vilanova i la Geltrú el 29 de juny de 1948. Durant uns anys es va dedicar a la farmàcia. El 1977 va comprar la seva primera càmera fotogràfica i entre els anys 1978 i 1979 va estudiar fotografia al Centro de enseñanzas de la Imagen (CEI) a Barcelona. Al 1980 va entrar a treballar al taller fotogràfic de C. Pujades de Vilanova i la Geltrú i només dos anys més tard va passar a formar part de l'equip del diari comarcal Regió 3 (el Periódico de Catalunya) com a cap de fotografia. Durant aquest període va col·laborar en diferents publicacions, va fer reportatges socials, va donar classes de laboratori en blanc i negre i l'any 1985 va establir la seva residència a Oix (Alta Garrotxa).

Entre d'altres, ha realitzat una gran quantitat d'exposicions, tan col·lectives com individuals, al FAD (Foment de les Arts Decoratives), a la Galeria Prisma, i a la Galeria Tàrrega.

Vilanovins del segle XX

Vilanovins del segle XX

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Cultura
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració