Menú

Dafnis Balduz estrena Expedient K al Teatre Principal

Comparteix:
11/11/2013 12:33

Amb dramatúrgia de Susana Garcia-Prieto i direcció d'Àlex D. Capo, l'obra es basa en Carta al pare de Franz Kafka

L'actor vilanoví Dafnis Balduz estrena el proper dia 22 de novembre l'obra Expedient K (La carta al pare) al Teatre Principal. Es tracta d'un monòleg que parteix de la carta que Kafka envià al seu pare. Aquest matí se n'ha fet la presentació al mateix Teatre.

Marijó Riba, regidora de Cultura, ha volgut recordar el compromís que té el Teatre Principal de donar suport a la creació professional local. "Hem de donar sortida als artistes de casa i oferir-los els nostres escenaris i espais. És la nostra voluntat i la nostra obligació".

Segons ha explicat el propi actor, el muntatge neix quan s'ha de llicenciar a l'Institut del Teatre. "Volia fer una cosa que pogués fer jo sol, sense haver de 'molestar massa gent'. Em vaig decidir per la Carta al pare. La Susana [García-Prieto] va fer una dramatúrgia de la part més essencial. I d'aquí va sortir la idea ja de fer una peça de primer ordre. Va fer un text nou que complementa el text de la carta".

Dafnis Balduz explica que "estrenar a casa és una tranquil·litat, estàs amb els teus. Però, a la vegada, aquest mateix fet et crea una certa por. Precisament per fer-ho a casa".

Per la seva banda, Susana García-Prieto, ha explicat que a ella no li agraden els monòlegs. "Per això he fet el que els argentins n'anomenen un ‘unipersonal'. És un diàleg entre dos personatges que tenen punts en comú. Ens trobem el personatge de la carta i el personatge d'un investigador, tot i que l'actor és un de sol".

La dramaturga ha explicat que per fer el text de l'obra van treure la majoria de referències biogràfiques concretes. "Essencialment parla de la relació entre pares i fills. Hem agafat referències transversals que tenen a veure amb l'obra i la vida de Kafka, i hi hem afegit una altra història paral·lela que, possiblement, passa en l'actualitat, per apropar aquesta carta a l'espectador d'avui dia".


Teatre Principal. Suport a la creació professional local

La notable i creixent presència de professionals vilanovins/es a l'escena catalana ens permet dissenyar una programació estable en què una de les principals línies del Teatre Principal és la d'exercir de plataforma per a la creació i la producció cultural local. És del tot necessari donar suport a les produccions professionals locals i fer-los un espai en la programació. És en aquest sentit que el Principal ha acollit la producció i assajos d'Expedient K així com l'estrena d'aquesta obra que és durà a terme el proper divendres 22 de novembre, a les 21 h. 

El Teatre Principal, juntament amb l'Auditori Eduard Toldrà, volen ser una estructura permanent de dinamització que treballa tot l'any donant suport als creadors de les arts escèniques locals i contribuir a projecció nacional de les produccions locals. Tota l'estructura i els serveis del Teatre es posen al servei dels creadors, que fan una estada de treball a l'equipament per donar forma als seus espectacles.


Consulteu aquí el dossier de premsa.

Expedient K

Expedient K

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Cultura
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració