Menú

Curs de formació als horts urbans

Comparteix:
22/10/2012 11:43

Els adjudicataris de les parcel·les dels horts urbans ja fan la primera collita i reben una nova sessió de formació per aclarir dubtes sobre el funcionament dels horts ecològics

Els horts urbans municipals ja funcionen a ple rendiment. Després que es posessin en marxa el passat mes de juliol, els adjudicataris de les parcel·les ja n'estan recollint els primers fruits.

Aquest cap de setmana, el departament de Medi Ambient de l'Ajuntament ha organitzat una sessió de formació als horts urbans ecològics amb l'agricultor Joan Rodríguez, que aquest estiu ja va mostrar el seu hort ecològic als nous hortolans. Dissabte va repassar les parcel·les i va assessorar i aclarir dubtes, a banda de donar consells i constatar el bon funcionament dels horts.

La regidora de Medi Ambient Blanca Albà, va aprofitar per visitar els horts, participant en la sessió de formació i assessorament hortofrutícola. Albà va comentar amb els usuaris el desenvolupament del projecte, i va mostrar la seva satisfacció per l'aspecte que oferien els horts tres mesos després de la seva posada en funcionament. Horts urbans 1
La regidora Blanca Albà va visitar els horts per comprovar el desenvolupament del projecteFuncionament dels horts
Els horts urbans ecològics, que es troben al carrer del Doctor Zamenhof a la cruïlla amb l'avinguda de Rocacrespa, tenen com a objectiu posar a disposició d'un sector de la població uns espais per poder fomentar i difondre l'agricultura ecològica i promoure l'intercanvi d'experiències.

La finalitat dels horts urbans es l'autoconsum, tot i que també està permès fer intercanvi entre els usuaris, sigui de manera directa o a través de la compra-venda amb moneda social o a través del banc del temps.

Les parcel·les s'han de conrear amb criteris totalment ecològics: lliures de tractaments fitosanitaris, adobs químics o pesticides, i fent un ús responsable dels recursos, especialment de l'aigua.
A més, als horts s'afavoreix el tractament de les fraccions orgàniques que es produeixen a través de compostatge orgànic.

Els horts urbans es poden visitar concertant prèviament la cita, tant per part de grups com d'escolars, que podran conèixer els treballs agrícoles o les produccions que s'hi fan.
Horts urbans

Horts urbans

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Neteja, residus i reciclatge
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració