Menú

La primavera arriba als museus carregada d'activitats

Comparteix:
30/03/2017 10:58

Un concurs de dibuix i un chill out de mites i art, els plats forts del Museu Balaguer per al mes d'abril

Ha arribat la primavera, i amb ella han florit les activitats als museus de la ciutat.
Les propostes per a aquest mes d'abril al Museu Víctor Balaguer inclouen un parell de plats forts: la primera, el concurs de dibuix o sketching. Durant el mes d'abril i fins al 14 de maig es pot participar al concurs de dibuixos realitzats al Museu Balaguer. Les obres presentades seran exposades al propi Museu. Per a més informació consulteu les bases aquí

A més, dissabte 22 d'abril d'11 a 13 h es farà un taller d'sketching, gratuït i adreçat a joves i adults a partir de 16 anys. Un taller de dibuix que es farà a les sales del Museu amb l'assessorament de Joan Nadal, professor de l'escola Municipal d'Art i Disseny. Cal fer reserva prèvia.

L'altre plat fort és el cicle "Chill out de mites i art". Dimecres 5 d'abril, a les 19 h, envoltats de catifes i coixins, crearem l'atmosfera perfecta perquè la directora del Museu, Mireia Rosich, parli d'històries i símbols ocults en les obres d'art. En aquesta sessió, "Andròmeda encadenada", atribuïda al taller de Rubens. L'activitat, que finalitzarà amb una copa de vi, costa 5,10 euros per persona i cal fer reserva prèvia.

El "Primer diumenge de mes", amb entrada gratuïta i visita comentada a les col·leccions a les 12 h aquest diumenge 2 d'abril (places limitades), encapçala la resta d'activitats al Museu Víctor Balaguer per a aquest mes d'abril.
Dimecres 12 d'abril a les 11 h es farà un taller familiar de Setmana Santa titulat "Pintem la primavera". Adreçat a nens i nenes d'entre 4 i 10 anys, servirà per fer una mirada als quadres de paisatges de la col·lecció, i omplir el museu de flors i colors per a celebrar la primavera. Costa 3,05 euros per als adults, i és gratuït per als infants, amb reserva prèvia.
Dijous 20 d'abril a les 19.30 h es farà una visita comentada i gratuïta, titulada "Vilanova a través dels manuscrits de la Biblioteca Víctor Balaguer". Una mostra de manuscrits significatius per a la història de Vilanova. L'activitat està vinculada a la Vitrina del mes, i cal reservar prèviament.
El Museu també se suma a les portes obertes pel dia de Sant Jordi. Diumenge 23 d'abril, d'11 a 14 h, s'hi podrà entrar gratuïtament, amb places limitades.
Dissabte 29 d'abril a les 17.30 h, "Au plein air. Paisatges del segle XIX", un recorregut per la col·lecció de paisatges del museu que finalitzarà amb una copa de vi als jardins. A mitjans del segle XIX la pintura a l'aire lliure es va convertir en la tècnica més preuada d'artistes com Martí Alsina i els germans Vayreda. El preu és de 3,05 euros per persona i cal fer reserva prèvia.

Per concertar les diverses activitats, cal fer reserva prèvia al telèfon del Museu: 93 815 42 02 o bé al correu informacio@victorbalaguer.cat

Pel que fa al Museu Romàntic Can Papiol, comença també amb el "Primer diumenge de mes", amb visita comentada gratuïta a les 12 h. Cal reservar prèviament perquè les places són limitades.
Divendres 14 d'abril a les 11 h es farà el taller infantil de Setmana Santa "A dalt i a baix". Passejant per les sales i habitacions de Can Papiol coneixerem la vida dels senyors i del seu servei. Tradicions, costums, feines diàries... Interpretarem els diferents rols i fins i tot representarem un ball a la sala principal. Adreçat a nens i nenes d'entre 6 i 12 anys, amb un preu de 3,05€ per infant i amb reserva prèvia.
Dissabte 15 d'abril a les 11 h visita familiar a Can Papiol. Visita dinamitzada dirigida a un públic familiar, per conèixer la història de la casa i la vida quotidiana al segle XIX. Preu: 4,10 euros adult / Infants gratuït. Amb reserva prèvia.
El dia de Sant Jordi es farà un 2x1 en l'entrada al Museu, de 10 a 14 h, i amb places limitades perquè les visites són sempre comentades.

Per concertar les diverses activitats, cal fer reserva prèvia al telèfon del Museu: 93 893 03 82 o bé al correu museupapiol@vilanova.cat

Pel que fa a l'Espai Far, aquest diumenge 2 d'abril a les 12 h hi haurà una visita comentada amb entrada gratuïta i visita comentada a les col·leccions a les 12 h. Les places per al Primer diumenge mes són limitades.
Dissabte 15 d'abril, a les 18 h, mini-tallers mariners: "El mar en una ampolla". Taller familiar adreçat a nens i nenes d'entre 2 i 5 anys, acompanyats de la seva família. El preu és de 2 euros per nen, amb acompanyants gratuïts. Les places són limitades i cal reserva prèvia.
Dissabte 22 d'abril, a les 18.30 h, presentació del llibre "El torb sobre el mar", a càrrec del seu autor Jeroni Muñoz Soler, guardonat amb el 32è Premi de Narrativa Vila de Puçol.
Divendres 28 d'abril a les 18.30 h Converses a la Farola: modelisme naval al Museu del Mar i al Museu de Curiositats Marineres Roig Toqués.
Finalment, diumenge 30 d'abril a les 12 h, "Marinada poètica al Far", a càrrec del col·lectiu La Lluna en un cove. Adreçat a nens i nenes a partir de 6 anys.

Per concertar les diverses activitats, cal fer reserva prèvia al telèfon del Museu: 600.509.223, o bé al correu electrònic espaifar@vilanova.cat

Concurs sketching balaguer

Concurs sketching balaguer

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Cultura
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració