Menú

Més festa

Dins el calendari festiu de la ciutat, hi destaquen dues celebracions pel seu valor patrimonial.

A finals del mes de juny, Vilanova i la Geltrú té una cita emblemàtica amb les Festes de Sant Pere, dedicades al patró dels pescadors. Les festes de Sant Pere recorden el vincle de la ciutat amb el mar i les seves tradicions. Així es reflecteix en moltes de les activitats programades, com la pesca, la gastronomia, la navegació, el patrimoni i el medi ambient. Durant anys, moltes entitats i persones a nivell individual han cregut en la importància de preservar i divulgar la cultura marinera i de convertir-la en un patrimoni col·lectiu. La Confraria de Pescadors és l'entitat impulsora i dinamitzadora d'aquesta festa. 

Per altra banda, a la Geltrú, nucli originari de la ciutat, se celebra la seva Festa Major en honor a Santa Maria, al voltant del dia 15 d'agost. Durant l'època de la dictadura la Festa Major de la Geltrú va representar l'esperit popular i l'inici del que a partir dels anys setanta esdevindria el moviment de renovació de la festa a tot Catalunya i també a Vilanova. Durant molts mesos, des de l'Associació de veïns i veïnes es treballa per organitzar un programa d'actes que segueix una estructura semblant a les festes majors de l'entorn.

Consulta els programes d'actes de les darreres edicions

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord