Biografia

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Seu electrònica > Organització municipal > L'Alcaldessa > Biografia
Neus LloverasNeus Lloveras i Massana, nascuda a Vilanova i la Geltrú el 3 d'agost de 1963. És alcaldessa de la ciutat des de l'11 de juny de 2011.

Des de l'any 2003 està vinculada a la política local en incorporar-se a l'equip de qui en aquell moment era el cap de llista de Convergència i Unió, Esteve Orriols. Des d'aleshores ha combinat la seva vida professional com a directora financera de l'empresa AKO amb la de regidora de Convergència i Unió a l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. Durant aquest temps ha treballat activament per a la ciutat. Ha conegut de primera mà les realitats de la ciutadania i el funcionament d'un organisme públic com és el Consistori vilanoví.

El març del 2009 l'executiva municipal de CiU va nomenar Neus Lloveras com a cap de llista de Convergència i Unió.

Des d'aleshores i fins al 22 de maig de 2011, Neus Lloveras ha compaginat la seva tasca professional com a directora financera amb la vessant pública amb l'objectiu de conèixer encara amb més intensitat i profunditat la realitat de la ciutadania i de tots i cadascun dels barris de la vila.

Neus Lloveras basa el seu tarannà professional en la confiança en les persones que formen el seu equip. Creu amb les actituds i aptituds de la gent que l'envolta i defensa que l'objectiu de qualsevol organisme és buscar la màxima eficiència per poder treure el màxim rendiment dels recursos de què disposa.

Compromesa amb el procés per la independència de Catalunya, ha estat diputada al Parlament de Catalunya durant l'11a legislatura, entre octubre de 2015 i octubre de 2017, pel grup Junts pel Sí. Així mateix, entre abril de 2016 i febrer de 2018 ha presidit l'Associació de Municipis per la Independència.

Estudis i experiència professional

Després d'accedir a la Universitat i obtenir el Títol de Tècnic Administratiu al CIC de Barcelona va treballar com a responsable de l'Administració de Vendes a l'empresa EPSON.

El 1985 s'incorpora a la cooperativa AKO Electromecànica S.C.C.L. com a Directora d'Administració i Finances, càrrec que ha ocupat fins l'actualitat. Cap a mitjans del anys 90 es va diplomar en Direcció Financera a EADA de Barcelona. Durant la seva trajectòria al capdavant d'AKO, l'empresa ha passat de tenir dotze a comptar amb quasi un centenar de treballadors. Actualment, l'empresa factura al voltant dels 20 milions d'euros anuals.

Pel que fa al coneixement d'altres llengües, Neus Lloveras disposa de les següents titulacions: First Certificate in English de la Universitat de Cambridge, el Diplôme de Langue Française de la Universitat de Toulouse i el Certificat d'Aptitut alemany expedit per l'Escola Oficial d'Idiomes de Barcelona.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00
Última actualització: 08/02/2018