Menú

Creació del Registre d'habitatges buits

L'Ajuntament ha aprovat la creació del Registre Municipal d'habitatges buits

29/07/2021

El Ple del passat dia 26 de juliol de 2021 va aprovar la creació del Registre municipal d'habitatges buits.

El regidor d'Habitatge, Xavier Serra, ha exposat que la dificultat d'accés a l'habitatge és una de les principals preocupacions de la ciutat. “Tant el Pla d'Actuació Municipal com el Pla de Reactivació Econòmica i Social estableixen com a prioritari el compromís perquè tota la ciutadania pugui accedir a un habitatge digne”, ha expressat. Amb aquesta finalitat, el Ple avui s'ha dotat d'instruments jurídics per crear un programa municipal d'inspeccions d'habitatges buits o en situacions anòmales, per tal d'elaborar-ne un cens i sol·licitar a la propietat que el posi al mercat de lloguer.

Així mateix, vinculat al programa, es preveu la creació del Registre Municipal d'Habitatges Buits de Vilanova i la Geltrú, en el qual s'inscriuran els habitatges censats que restin vacants i els procedents del registre de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya. Per a la posada en funcionament del registre, el primer pas serà la redacció d'un reglament. La informació recollida tant en el programa com en el registre serà d'utilitat per a la confecció del Pla Local de l'Habitatge. “L'objectiu és que els habitatges compleixin la seva funció social”, ha manifestat Xavier Serra.

Perquè la ciutadania pugui expressar la seva opinió i fer propostes s'ha obert un procés participatiu que estarà obert entre el 29 de juliol i el 12 de setembre.

Podeu fer les vostres aportacions a través de la carpeta ciutadana o a través del procés participatiu.

 

Foto: creado por rawpixel.com i publicat a www.freepik.es

L'Ajuntament ha aprovat la creació del Registre Municipal d'habitatges buits
T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord