Menú

Novetats de les cèdules d'habitabilitat

La Generalitat habilita un nou cercador per consultar la vigència de les cèdules d'habitabilitat i els metres quadrats dels habitatges

23/07/2021

L'Agència de l'Habitatge de Catalunya ha habilitat un cercador a la seva pàgina web on es pot consultar la situació en que es troba la cèdula d'habitabilitat d'un habitatge en concret i els metres quadrats útils que té aquest habitatge.  

El cercador permet fer aquesta consulta si es té el número de cèdula o la referència cadastral de l'habitatge objecte de la consulta. Si no es disposa de cap d'aquestes dades, el mateix cercador dirigeix cap a la seu electrònica del cadastre, on es pot consultar la referència cadastral per adreça.

Des que va entrar en vigor la Llei 11/2020, de 18 de setembre, de mesures urgents en matèria de contenció de rendes,  els contractes d'arrendament d'habitatges dels municipis inclosos dins la declaració d'àrees amb mercat d'habitatge tens no poden superar el preu per metre quadrat útil que consta en l'Índex de referència de preus de lloguer. A més, els anuncis de lloguer d'habitatges han d'incloure en la seva publicitat també aquest Índex.

Aquest nou cercador resulta molt útil perquè es podrà saber si el preu del lloguer és correcte segons el que marca l'Índex, ja que es poden consultar els metres quadrats útils de l'habitatge, que és una informació que conté la cèdula d'habitabilitat, encara que no es disposi físicament d'aquesta. Està dissenyat per a l'ús de tota la ciutadania però sobretot per als professionals. El cercador dona informació sobre:

  • si la cèdula existeix o no,
  • si està vigent,
  • els metres quadrats,
  • i el número de la cèdula

Aquest cercador és una altra opció que es dona a la ciutadania.

Nou tràmit telemàtic per a sol·licitar còpies de cèdules d'habitabilitat

Així mateix, ja es pot sol·licitar la còpia de la cèdula d'habitabilitat de manera telemàtica a través del portal de tràmits de la Generalitat de Catalunya. Els tràmits per sol·licitar les cèdules de primeres i segones ocupacions ja fa temps que es poden sol·licitar via telemàtica.

La informació que el 012 facilita sobre les cèdules d'habitabilitat no canvia.

La Generalitat habilita un nou cercador per consultar la vigència de les cèdules d'habitabilitat i els metres quadrats dels habitatges
T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord