Menú

Nova suspensió dels desnonaments i procediment de compensació als propietaris/àries

01/09/2021

SUSPENSIÓ DELS DESNONAMENTS I LLANÇAMENTS DE PERSONES VULNERABLES ECONÒMICAMENT

S'amplia fins al 31 d'octubre de 2021 la suspensió dels procediments judicials de desnonament. Igual que l'anterior suspensió, aquesta no és automàtica i s'hi ha de demanar al jutjat. T'expliquem com!

El 4 d'agost de 2021, es va publicar al BOE la nova pròrroga de la suspensió extraordinària dels processos de desnonament de llogaters o ocupants d'habitatge habitual després de la finalització de l'estat d'alarma (Real Decreto-ley 16/2021, de 3 de agosto, por el que se adoptan medidas de protección social para hacer frente a situaciones de vulnerabilidad social y económica.)

La mesura implica la possibilitat de paralitzar el procés de desnonament fins que finalitzi l'Estat d'alarma, és a dir, fins al 31 d'octubre de 2021.

Com demanem la suspensió del procediment de desnonament?

 • Si lloguem i ens trobem que la persona propietària de l'habitatge ha demanat al jutjat que ens faci fora, podem demanar al jutge que aturi el procediment fins al 31 d'octubre de 2021.
 • La sol·licitud la podrem fer sempre que acreditem que patim una situació de vulnerabilitat econòmica a causa de la covid-19 i no tenim alternativa d'habitatge per a nosaltres i les persones amb qui convivim. L'haurem de fer en el jutjat a través d'un advocat o advocada i amb documentació que justifiqui la nostra situació.
 • Un cop rebuda aquesta sol·licitud, el jutjat:
  • escoltarà també al propietari/ària què opina sobre la nostra sol·licitud.
  • també demanarà als serveis socials de l'Ajuntament perquè faci un informe sobre la nostra situació econòmica i familiar.
 • Amb l'informe favorable de Serveis Socials, el jutjat suspendrà o no el procediment.

La suspensió del procediment és automàtica?

 • No. La suspensió del procediment dependrà del jutjat i dels informes de Serveis Socials.

I si estic ocupant l'habitatge?

 • Si no tenim contracte de lloguer i rebem una petició de desnonament, la norma preveu que podem demanar la suspensió sempre que la propietat de l'habitatge sigui una empresa o un gran tenidor i ens trobem en condicions de vulnerabilitat econòmica a conseqüència de la covid-19.
  Per més informació, cliqueu aquí

COMPENSACIÓ ECONÒMICA PER A LA PERSONA PROPIETÀRIA

El propietari/ària té dret a una compensació econòmica?

 • Les persones propietàries afectats per la suspensió d'un desnonament tindran dret a sol·licitar una compensació quan passats tres mesos de l'informe de serveis socials.
 • Aquesta compensació consistirà en el preu mitjà que correspongui a un lloguer d'habitatge dins l'entorn on es trobi, prenent com a referència l'Índex de referència de preus de lloguer.
 • El procediment per al reconeixement d'aquesta compensació es pot sol·licitar aquí.

 

Foto: Michael Gaida (Pexels)

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord