Menú

Vigilem l'assetjament immobiliari

Protegim el dret a l'habitatge

L'article 45 de la Llei 18/2007 del dret a l'habitatge considera assetjament immobiliari  tota actuació o omissió amb abús de dret que té l'objectiu de pertorbar la persona assetjada en l'ús pacífic del seu habitatge i crear-li un entorn hostil, ja sigui en l'aspecte material, en el personal o en el social, amb la finalitat última de forçar-la a adoptar una decisió no volguda sobre el dret que l'empara per ocupar l'habitatge. L'assetjament immobiliari constitueix discriminació. La negativa injustificada dels propietaris de l'habitatge a cobrar la renda del lloguer és indici d'assetjament immobiliari.

Les administracions públiques han d'adoptar les mesures pertinents, aplicables a totes les persones i a tots els agents, adreçades a evitar l'assetjament immobiliari, les situacions de discriminació en l'accés a l'habitatge, la utilització d'un infrahabitatge com a residència, la sobreocupació i qualsevol forma d'allotjament il·legal.

Les persones que necessitin assessorament i orientació legal davant situacions d'assetjament immobiliari, infrahabitatge o altres situacions anòmales, poden adreçar-se al servei d'Habitatge trucant al telèfon 93.814.00.00 (ext.2073) o bé escriure al correu electrònic de l'Oficina Local d'Habitatge: habitatge@vilanova.cat . En cas que sigui necessari, el tècnic de l'Oficina realitzarà una inspecció i elaborarà un informe sobre la situació detectada, per tal que la persona afectada pugui iniciar les accions legals que corresponguin.

Protegim el dret a l'habitatge
T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord