JANUSZ PRUSINOWSKI KOMPANIA amb MANU SABATÉ : PolCat (Polònia i Catalunya)

Foto-PolCat_OK

DIUMENGE 17 DE JUNY
AUDITORI EDUARD TOLDRÀ A LES 19h.
Entrada gratuïta (places limitades). Es podran recollir les entrades des d’1 hora abans al mateix Auditori.

Estrena de la col·laboració catalano-polonesa dins el FIMPT 2018.

 

Una col·laboració musical que explora el diàleg entre les dues tradicions musicals, la catalana i la polonesa, de la ma d’aquests artistes cosmopolites i versàtils d’excepcional capacitat artística i comunicativa.

 

El llegat musical que Polònia ha donat al mon és un dels més amples i de major abast : masurques originals d’un context rural inspiradores de variants per tot el món i poloneses associades a les danses de les classes nobles han estat elevades al context de la música dita erudita occidental per autors referencials polonesos o no.

 

Janusz Prusinowski i els seus companys han portat l’emoció d’aquesta música per tot el món, una emoció que han trobat en les fonts vives de l’herència popular, que són els vells músics pagesos. Des del punt de vista contemporani, amb aquest profund coneixement junt a una gran destresa tècnica, han donat un pas endavant per crear un nou i bell repertori .

 

A l’edició de 2010 del Festival de Masurques del mon que ells organitzen van trobar-se amb Manu Sabaté que aquell any actuava al festival. D’aquesta trobada al cap de vuit anys n’ha sortit una col·laboració que explora el diàleg entre les dues tradicions musicals, la catalana i la polonesa.

 

Manu Sabaté és un dels músics joves amb més empenta en les músiques inspirades en els sons tradicionals catalans, especialitzat en instruments de vent . També és un dels primers músics catalans que ha portat la gralla fora del seu context habitual, la música tradicional, i ha experimentat amb nous gèneres i llenguatges com ara la improvisació .

 

FITXA ARTÍSTICA

Janusz Prusinowski : veu, acordió, violí, cymbaly
Michal Zak : veu, vents, cello
Piotr Piszczatowski : veu, bebenek (pandereta), baraban ( tambor amb plateret)
Manu Sabaté : vents tradicionals

WEB

https://www.facebook.com/manu.cat
www.januszprusinowskikompania.pl