Anagrama!


Avui us proposem un anagrama. Que què és un anagrama? Doncs és un mot o una frase formats per la barreja de les lletres d’un altre mot o una altra frase. Aquí en teniu el primer.

(Anagrama de www.sidokus.com)

Coneixeu La rumba del confinament?


Coneixeu La rumba del confinament? en Xavi Manyoses ha compost aquesta rumba amb uns ritmes i paraules que us seran ben segur molt familiars. Tota la família a ballar i tocar La rumba del confinament!

Música als balcons: 28 de març


Una nova oportunitat per demostrar les vostres habilitats musicals i també interpretatives. Aquest dissabte a les 18h tocarem “Pa amb oli i sal” dels Blaumut. Us afegim també un acompanyament perquè us sigui més fàcil d’interpretar-la:

Cada dia rebem desenes de vídeos vostres participant en la #MúsicaAlsBalcons. Són totes interpretacions molt personals i originals, no només en la manera de tocar sinó també amb la manera d’escenificar-la. Si us ve de gust us animem a introduir en la vostra versió algun concepte escenic personal: un disseny de vestuari, una coreografia o tot allò que se us passi pel cap. Tinguem cada tarda i a casa nostra una veritable festa musical!

Us adjuntem les partitures de “Pa amb oli i sal”

Música als balcons: 27 de març


La propera cançó de #MúsicaAlsBalcons és la melodia principal de la pel·lícula italiana dirigida i protagonitzada per Roberto Benigni “La vita è bella” (La vida és bella). Va ser guardonada amb més de 50 premis internacionals, entre els quals s’inclouen tres premis Òscar, el Gran Premi de Festival de Cannes, el César a la millor pel·lícula estrangera i el Goya a la millor pel·lícula europea.

La melodia principal de la seva banda sonora de Nico Piovani, i que tocarem a les 18h, va estar al centre de la polèmica al tenir una sorprenent semblança amb la sarsuela “La labradora”, estrenada el 1933, del compositor espanyol Leopoldo Magenti. Tot i així no s’ha pogut demostrar mai el plagi.

Descarregueu-vos aquí la partitura.

Ballem el Bugui-bugui!


Bon dia famílies! Us animem a tota la família a ballar aquesta rumba! Deixeu-vos portar per la vostra imaginació i convertiu una cassola en un tambor o una ampolla plena de cigrons en una maraca! EEEEEEEI BUGUI BUGUI… EI!!!!!!!

Música als balcons: 26 de març


La base de la música està i sempre estarà en la seva transmissió oral, en les ganes de transmetre-la, sobretot de pares a fills o, com en la cançó que ens ocupa, de la mare als seus fills. Avui, a #MúsicaAlsBalcons a les 18h tocarem la cançó de bressol per excel·lència: El noi de la mare. No hi ha res més dolç ni que ens sàpiga millor.

Descarregueu-vos la partitura. 

 

 

En Pere i el llop


Bon dia!!! Avui us volem compartir un conte molt bonic de Serguei Prokófiev. Es diu “En Pere i el Llop”.
Veureu que hi surt l’avi, el Pere, el llop, l’ocell, l’ànec i els caçadors. Sabrieu dir quin instrument representa cada personatge?

Per cert, la resposta a l’endevinalla d’ahir era el violí.

Música als balcons: 25 de març


Per la #MúsicaAlsBalcons d’avui abandonem els hits de la música clàssica per interpretar un clàssic de la música popular del S.XX, l’Halleluyah de Leonard Cohen. Enregistrada per primera vegada el 1984 per a l’àlbum Various Positions, ha estat versionada nombroses vegades per altres artistes, per a bandes sonores i per a la televisió.

Ens escoltem a les 18h?

Descarregueu-vos aquí les partitures.

Endevina musicalla


“Un líquid que és bo per beure
i un altre per amanir
formen un instrument
que dóna goig de sentir.”

 

Quin instrument musical és?