Què és el servei el SIA?
El Servei de traducció, Interpretació i Acompanyament als refugiats/es i a la comunitat acollidora és un servei municipal gratuït i adreçat tant a les persones refugiades com als diferents serveis municipals i recursos de la xarxa educativa, sanitària i social que estan atenent aquest col·lectiu i que motivin la necessitat del servei.
És un servei anual que funciona de dilluns a divendres amb cita concertada, prèvia sol·licitud i confirmació de la disponibilitat, on caldrà especificar qui fa la demanda i el lloc on es realitzarà el servei.
Quina és la finalitat?
- Facilitar l'entesa de l'idioma traduint les converses del català/castellà al ucraïnès i a l'inrevés als refugiats dins del context dels serveis de la xarxa.
- Facilitar el procés d'integració a les persones refugiades d'Ucraïna afavorint la comunicació i l'entesa de la llengua entre les dos comunitats.
- Donar suport amb l'entesa de l'idioma als diferents agents que atenen les persones refugiades i a la comunitat en general per tal de facilitar sinergies entres les dos comunitats.
- Facilitar, si escau, la traducció de documents que facilitin la integració dels refugiats/des.
- Acompanyar als diferents serveis de la xarxa per tal d'ajudar en l'accés als diferents recursos.
- Oferir suport als professionals educatius, socials i sanitaris si es que els hi cal un servei de traducció i interpretació en els espais d'entrevistes, tutories, cites mèdiques o psicològiques.
- Facilitar el coneixement cultural entre les diferents comunitats.
A qui va dirigit?
Aquest servei està dirigit a:
- Persones refugiades d'Ucraïna que han vingut fugin de la guerra
- Professionals i agents de la xarxa bàsica que atenen als refugiats des dels diferents serveis
- Centres d´atenció primària de la xarxa sanitària i hospitals
- Serveis d´atenció social primària del municipi
- Centres educatius del municipi
- Altres entitats o institucions
Com es pot sol·licitar el servei?
Per a qualsevol dubte pots trucar al telèfon de la Regidoria de Convivència i Equitat (938140000 ext. 3370) o enviar un correu electrònic a convivenciaiequitat@vilanova.cat