Menú

Espais Segurs

Ni un pèl enrere contra les violències masclistes i lgbtifòbiques

172 perruqueries, barberies i centres d'estètica de Vilanova i la Geltrú (el 88% del sector) s'han sumat a la campanya "Espais segurs" (#EspaisSegursVNG) entre el desembre de 2020 i el gener de 2021. L'Ajuntament ha impulsat la iniciativa per a que les dones i les persones LGBTI percebin aquests establiments com a espais de confiança on explicar les seves experiències i, alhora, els establiments disposin d'informació sobre els recursos municipals a l'abast de la ciutadania en cas de patir violències masclistes o lgbtifòbia.
Agents municipals de Convivència han informat a les professionals dels establiments sobre com acollir les vivències des de l'escolta activa i, si cal, puguin informar a la clientela dels serveis dels que la ciutat disposa per atendre discriminacions per raó d'orientació sexual, identitat i/o expressió de gènere.

Els establiments adherits a la campanya tenen una enganxina idenificativa a la porta i compten amb díptics informatius amb el telèfons d'emergència i de l'Espai d'Equitat. Està previst ampliar i diversificar la campanya a altres sectors a la ciutat, com l'hosteleria i la restauració.

Si vius o has viscut una situació de violència masclista, i la teva perruquera de confiança té el distintiu "Espai segur", et podrà donar informació sobre on i a qui recórrer per a que t'ajudi. A Vilanova i la Geltrú comptes amb el SIAD (Servei d'Informació i Atenció a les Dones), on se't pot orientar sobre qualsevol tema que necessitis. Siguis adulta o menor, amb o sense fill/es. A més, se t'ofereix atenció psicològica i/o assessorament jurídic. La ciutat també compta amb el SAI (Servei d'Atenció Integral) orientat a l'acompanyament de les persones LGBTI. Si és el teu cas, pots denunciar situacions de discriminació a l'àmbit personal o públic, tramitar documentació al nom sentit; atenció psicològica i/o assessorament jurídic. Tots dos serveis són gratuïts i s'ubiquen a l'Espai d'Equitat, a la plaça de la Vila, 8, de dilluns a divendres, on un equip de professionals t'atendrà.

Ni un pèl enrere contra les violències masclistes i lgbtifòbiques

"La relació entre una clienta i la seva perruquera es basa en la confiança. Per a algunes dones, el saló de bellesa pot ser l'únic espai segur de les seves vides".

La campanya als mitjans

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord