Menú

Empremta femenina

Edició 2021

26 fotògrafs i fotògrafes han participat enguany al 24è Concurs Fotogràfic "L'Empremta femenina". L'objectiu del certamen és visibilitzar el paper actiu de les dones en l'avenç i la transformació social, econòmica, cultural, laboral, etc. Rescatar-les de l'oblit en l'imaginari col·lectiu, no com a musses, sinó essent captades artísticament com a agents protagonistes i empoderades en col·leccions de fotografia documental.

Les col·leccions guanyadores de l'edició 2021 han estat:

  • Primer premi: Xavier García Vaquero amb la col·lecció “Superació”  
  • Segon premi: Mª Victoria Planas Salvador amb la col·lecció “Nenes a l'escola” 
  • Tercer premi: Iván Fernández Martínez amb la col·lecció “Les útimes remendadores” 
  • Premi Honorífic María García Rubio “Mary”: Joan Mimó Bayó amb la col·lecció “Dones treballant” 
  • Premi Especial a la col·lecció “Vilanova i les Dones”: Jordi de Abril Fernández amb la col·lecció “Xarxa de dones” 

El lliurament de premis s'ha celebrat el 12 de març a la Sala Noble de la Casa Olivella, amb assistència de les persones premiades i del regidor Enric Garriga, regidor de Cooperació, Participació, Salut, Memòria històrica i Economia social i solidària.

El jurat es va reunir el 5 de març per deliberar i el van integrar Climent Clerch Valls (Federació Catalana de Fotografia), José Luis Fillat Claver (Federació Catalana de Fotografia), Ulises Gázquez Martínez (Federació Catalana de Fotografia), Nuria Fusaro (La Frontissa, Associació de Dones Feministes de Vilanova i la Geltrú) i Dolors López Nicolás (tècnica especialista de la Regidoria de Convivència i Equitat).

El concurs se celebra al voltant del 8 de Març, per commemorar el Dia Internacional de les Dones, i puntua per a la Federació Catalana de Fotografia. Està organitzat per la Regidora de Convivència i Equitat de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i el Col·lectiu Fotogràfic Fotoítaca de la A.V. Sant Joan, i compta amb el patrocini del Centre Fuji Vilanova, que ha obsequiat a les persones guanyadores del Premi Honorífic i el Premi Especial amb ampliacions de les fotografies presentades.

Edició 2021

Exposició L'Empremta femenina 2021

Les obres guanyadores estaran exposades del 12 al 31 de març a l'Oficina Jove del Garraf, al TOC, al c/ Sant Sebastià, 11 (de dilluns a divendres, de 10 a 14 h, i de dimarts a dijous, de 16 a 19 h). A més, tant al TOC com a l'establiment de Fuji (Av. Francesc Macià, 81) es projectarà l'exposició en pantalla de forma permanent en horari d'obertura dels respectius espais.

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord