Menú

Mercats

Programació de l'aula per aquest desembre 2023

El desembre és un mes atapaït de celebracions. Per aquest motiu l'aula gastronòmica s'omple de tallers enfocats a l'elaboració d'àpats nadalencs que podreu aprendre al llarg de tot el mes.

El mes comença amb la festa d'inauguració de les llums al mercat. El dia 1 de desembre inaugurem les festivitats nadalenques amb el Pessebre del Mercat, una vetllada que es prolongarà de 18 a 20 hores.

Començarem els tallers el 5 de desembre de 18 a 20 hores amb una Cuina de Mercat dirigida pel mestre culinari Pere Arenas, que com sempre ens guiarà sobre què cuinar amb els ingredients del mercat. Tambe comptarem amb la seva presència els dies 12, 19 i 22 de desembre per conèixer els secrets dels plats tradicionals nadalencs.

Seguim el 15 de desembre de 18.30 a 20 hores amb un taller sobre elaboració de canapès, un pràctic taller per aprendre a fer els entrants per aquestes festes. El taller el dirigirà la  Maria Lluïsa Suárez.

El 16 de desembre d'11.30 a 13 hores, en una jornada especial sobre plantes silvestres comestibles, ens submergim en un intercanvi gastronòmic explorant la Cuina Veneçolana d'Aura Casañas, una iniciativa organitzada pel Col·lectiu Eixarcolant.

El 22 de desembre de 18.30 a 20 hores seguirem amb els tallers especials de Nadal, on aprendrem a fer escudella i carn d'olla gràcies a l'excelsa Rosa Mª Miracle.

El dia 23 de desembre de 10 a 13 hores fem una pausa de la gastronomia i ens centrem en el que és realment important: aprendre a redactar una carta única per als visitants més esperats, els Reis Mags. Podreu participar en un Taller Especial de Cartes als Reis Mags a càrrec de la Palmira, la Cartera Reial i els seus ajudants.

El 29 de desembre, de 18.30 a 20 hores, continuem amb les tradicions nadalenques amb la preparació d'un Pollastre Rostit amb Prunes i Pinyons de la mà de l'expertesa de Pruvi Artigas.

Tanquem la festa gastronòmica d'aquest desembre el dia 30, d'11.30 a 13 hores, amb un esdeveniment especial: "Entre fogons", una oportunitat única per veure de prop com cuinen les dones i homes més representatius de la ciutat. Aquest mes serà el torn d'en Carlos Remacha.

Us convidem a viure aquests tallers amb nosaltres. Veniu i descobriu tot el que hem preparat a l'Aula Gastronòmica!

Programació de l'aula per aquest desembre 2023

Els mercats municipals de Vilanova i la Geltrú

Mercat del Centre - 11 de setembre

És un mercat de productes alimentaris situat en el centre neuràlgic de la ciutat en un edifici singular que es va obrir per primer cop l'any 1941. 

En el transcurs del temps ha sofert diverses remodelacions i actuacions per tal d'adaptar-se a les noves necessitats dels consumidors. La darrera remodelació, finalitzada l'any 1999 ha permès dotar la ciutat i la seva comarca d'un mercat preparat per afrontar els reptes del segle XXI, amb 78 llocs de venda on més de 200 professionals us ofereixen productes frescos de tota mena acabats d'arribar de l'horta i el mar. 

HORARIS

Hivern:

De dilluns a divendres de 8 a 14h

Dimarts i divendres de 17 a 20h

Dissabtes de 7 a 14.30h

Estiu:

De dilluns a divendres de 8 a 14h

Dimarts i divendres de 17.30 a 20.30h

Dissabtes de 7 a 14.30h

Mercat de Mar

El mercat de Mar es va inaugurar el 1982 en un dels enclavaments més carismàtics del barri marítim, al costat de la plaça de l'església i el carrer més comercial de la zona.

La darrera remodelació, finalitzada l'any 2002, ha permès dotar el barri de mar d'un mercat modern, amb dimensions humanes, preparat per afrontar els reptes del segle XXI, amb 15 llocs de venda on més de 40 professionals us oferim productes frescos de tota mena acabats d'arribar de l'horta i el mar.

HORARIS

Hivern:

De dilluns a dissabte de 8 a 14h

Dimarts i divendres de 17 a 20h

Estiu:

De dilluns a dissabte de 8 a 14h

Dimarts i divendres de 17.30 a 20.30h

Estàs interessat/da en adquirir una parada?

Per sol·licitar una de les parades és necessari registrar una instància a l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú mitjançant el tràmit online d'aquest enllaç especificant el número de parada i el producte que es vol oferir.

Informació econòmica:

  • Cessió anual: 225,33€/metre lineal.
  • Permís de venda: 100€/metre lineal (un únic pagament).
  • Taxa per ocupació: 37,50€/mes.
  • Taxa per brossa: 46,25€/mes.

Més info: 93 814 00 00 (ext 3223).

Estàs interessat/da en adquirir una parada?

Segueix-nos

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord