Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

The Excitements

'Soul diva' … Koko-Jean Davis with the Excitements.

A principis de l’any de 2010, el remolí sonor conegut com The Excitements va sorgir a Barcelona. Aquesta banda de jazz ha estat fortament influenciada per la millor música afroamericana del segle passat, per sobre de les tendències modernes soul-funk actuals i les seves composicions es centren en els vells sons soul escola. Els seus components són originaris de Barcelona, ​​seu del soul i el funk que es conegut com a moviment Blackcelona, i es van disposar a actualitzar l’ànima dels estils dels Estats Units negre clàssic R & B, i el jazz dels anys seixanta.

toomuchÉs novetat aquesta setmana a la biblioteca el seu segon disc Sometimes too much ain’t enough (2013), que ha estat escollit millor disc català en altres llengües per la revista Enderrock. El grup està format per les veus principals de Koko Jean Davis, que va néixer i es va criar a Moçambic és coneguda com la jove Tina Turner; el abrasador sis cordes d’Albert Greenlight en guitarra i Adrià Gual a la guitarra rítmica; la secció rítmica eixordadora conduïda per Marcial García a la bateria i Daniel Segura al baix; i per últim però no menys important, la veu commovedora de Nico Rodríguez Jauregui a saxo baix i Marc Lloret a saxo alt.

Sometimes too much ain’t enough té la gran virtut de no donar ni un segon de treva. És una explosió sonora de ritmes clàssics gravats amb mètodes i trucs vintage en mono, com van fer els grans artistes del gènere en el seu moment. Aquest segon àlbum de The Excitements, a diferència del seu primer treball discogràfic The Excitements (2011), integrat únicament per temes versionats, no defraudarà a qui busqui reconciliar-se amb la música negra. És un disc que transpira autenticitat i una proposta musical honesta que no ens deixarà indiferents.

Dia Internacional del Jazz

 

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari