Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Nit de Reis literària

Com és tradicional, la nit de Reis ha donat el tret de sortida a la temporada dels premis literaris: el Premi Nadal de novel·la, el més antic dels premis literaris espanyols, que es concedeix des de 1944, i el Premi Josep Pla de prosa en català, creat el 1968.

La guanyadora de la 66 edició del Premi Nadal ha estat Clara Sánchez amb la seva novel·la titulada El que amaga el teu nom.

Clara SánchezClara Sánchez, nascuda a Guadalajara, en l’actualitat resideix a Madrid, on va estudiar la carrera de Filologia Hispànica i on durant diversos anys va ensenyar a la universitat. Ha publicat vuit novel·les: Piedras preciosas (Debate, 1989), No es distinta la noche (Debate, 1990), El palacio varado (1993, Punto de Lectura 2006), Desde el mirador (Alfaguara, 1996), El misterio de todos los días (Alfaguara, 1999), Últimas noticias del Paraíso (Alfaguara, 2000), Desde el mirador (Alfaguara, 2004) i Presentimientos (2008).

La novel·la guardonada, Lo que esconde tu nombre és la història de dos adorables jubilats alemanys que no són el que semblen. La parella d’octogenaris establerta a la Costa Blanca va estar en el seu moment a les ordres d’Adolf Hitler en el camp de concentració de Mauthausen. I ara no són més que un parell d’avis que es torren al sol de la costa alacantina. Però el seu secret deixa d’estar fora de perill quan un supervivent d’aquest mateix camp s’instal·la en un hotel proper a la seva residència i tracta de desemmascarar.

La mateixa nit, la periodista i escriptora Llúcia Ramis ha estat la guanyadora del 42 Premi Josep Pla gràcies a la novel·la Egosurfing

Llúcia RamisLlúcia Ramis, nascuda a Mallorca el dia de Sant Jordi de 1977, és llicenciada en Periodisme i col·labora a El Mundo de Catalunya des de fa cinc anys, on cada setmana publica la crònica Plexiglàs del suplement Tendències. També col·labora a ComRàdio i a RAC1. L’any 2008 va publicar la seva primera novel·la, Coses que et passen a Barcelona quan tens 30 anys (Columna) i també ha participat en els volums col·lectius Odio Barcelona (2008) i Matar en Barcelona (2009).

Egosurfing, és una novel·la urbana protagonitzada per una escriptora d’autoajuda a la qual un programa de televisió acusa de cometre gairebé un homicidi. La trama la protagonitzen tres personatges: l’escriptora, la periodista del programa de televisió i el jove que gairebé mor després de rebre un impacte d’una bossa d’escombraries que va caure des del pis de l’escriptora. El títol de la novel fa referència a la pràctica de buscar informació a la Xarxa sobre tu mateix, el concepte del egosurfing ha portat a l’autora a escriure sobre un nou concepte de egolatria.

Les guanyadores dels Premis Nadal i Josep Pla

A la Biblioteca Joan Oliva podeu trobar aquests llibres de les dues autores:

Últimas noticias del paraíso de Clara Sánchez

Coses que et passen a Barcelona quan tens 30 anys de Llucia Ramis

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari