Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

El caso Birdman. Mo Hayder

Mo Hayder - El caso BirdmanL’escriptora Mo Hayder, nascuda a Londres el 1962, va ser tota una “enfant terrible”. Va deixar la seva família sobtadament a l’edat de 16 anys, per anar encadenant petits treballs esporàdics a la capital.

Als 26 anys, després de deu anys d’una atzarosa vida amb el teló de fons de “sexe, drogues i rock and roll”, va decidir, volar a l’Imperi del Sol Naixent.

Un cop a Tòquio, Mo Hayder va portar una vida austera, vivint en una habitación d’on no sortia més que per anar a treballar.
Ha exercit els més diversos oficis: cambrera, educadora i, finalment, professora d’anglès. Atrets pel cinema d’animació, als 28 anys va deixar el Japó per anar als Estats Units per estudiar cinema llicenciant–se en Cinematografia per la Universitat Americana de Washington DC.

El carácter violent de les seves realitzacions li van impedir qualsevol esperança d’una àmplia difusió. Llavors, Mo Hayder va decidir tornar a Anglaterra on va trobar una feina com a guardaespatlles i es va dedicar per complet a l’escriptura.

Ha estat guardonada amb els més prestigiosos premis que es concedeixen al gènere negre, entre ells el Crime Writers; Association Daggers,

La seva primera novel·la, El caso Birdman, inicia la reeixida sèrie protagonitzada per l’inspector Jack Caffery i s’ha convertit un bestseller internacional.

Tot comença a Greenwich, al sud de Londres, quan es descobreix una macabra fossa que conté els cadàvers de cinc prostitutes que han estat assassinades de manera ritual i llançades a un descampat prop del Millenium Dome. Els seus cossos van ser alterats quirúrgicament amb horribles conseqüències.

En la investigació hi participa l’inspector Jack Caffery, un inspector jove, compulsiu i impassible que pertany, des de fa poc temps, al Grup B de la AMIP, unitat de la Policia Metropolitana del Gran Londres. Té trenta-quatre anys i està sotmès a fortes pressions per la seva parella Verònica, i per la marca que va deixar la desaparició del seu germà quan ambdós eren nens.

Des del primer moment, l’inspector Caffery defensa la hipòtesi que després d’aquestes mortes hi ha un assassí en sèrie, però aquesta tesi és qüestionada per l’inspector Diamond, company de la investigació, que planteja una hipòtesi carregada de prejudicis racials. I per si fos poc, els assassinats no semblen haver-se aturat…

Caffery haurà de lluitar denonadamente contra un assassí molt esmunyedís els mòbils del qual resulten inexplicables, però també amb la incomprensió i reticència dels seus companys, que veuen massa complicades les seves teories.

Haurà de recórrer juntament a una gran perseverança, molta intuïció, i una mica de sort, amb la inestimable ajuda que la nova ciència forense posa al seu servei.

Narració aclaparadora, en què el macabre i esgarrifós dels assassinats, s’ajunta amb un investigador en un moment vital molt complex, i amb la mesquinesa i interessada desídia de les forces policials.

I malgrat totes les dificultats el personatge va creixent al llarg de la història, en la qual després d’una duríssima pugna per resoldre els crims, també anirà deixant anar llasts de la seva molt angoixant vida personal. Tot això conforma una narració subjugant, molt intensa, i plena de girs i sorpreses.

Llibres
El caso Birdman

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari