Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Oscar 2014. Els nominats: Millor actriu de repartiment

Sally Hawkins. Blue Jasmine

shawkinsA les ordres de Woody Allen interpreta a Ginger, la germana adoptiva de Jasmine, una dona de classe mitjana-baixa que creu que no pot aspirar a més en la vida perquè no té bons gens. El seu treball ha estat molt aplaudit per a la crítica, però Sally Hawkins queda eclipsada per la interpretació tan magnífica que també realitza Cate Blanchett.

Julia Roberts. August: Osage County

jrobertsL’actriu interpreta a Barbara Weston, una dona de mitjana edat, absolutament trencada per les males decisions que ha anat prenent en la seva vida, i que ha de bregar amb la desaparició del seu pare, la ruptura del seu matrimoni i amb una mare totalment embogida. Julia Roberts ens ofereix una de les millors interpretacions de la seva vida.

Jennifer Lawrence. La gran estafa americana

jennifer_lawrence1La nominació és per la interpretació de Rosalyn Rosenfeld, la sensacional i també desequilibrada jove esposa de l’estafador Irving Rosenfeld. Als seus 23 anys s’ha convertit en la intèrpret més jove a aconseguir tres nominacions a l’Oscar i no es descarta que pugui aconseguir una segona estatueta de manera consecutiva, després d’aconseguir el de millor actriu l’any passat per El lado bueno de las cosas.

June Squibb. Nebraska

jsquibb3A les ordres d’Alexander Payne, director amb qui va treballar a A propósito de Schmidt, dóna vida a Kate Grant que té un marit creu que ha guanyat un milió de dòlars en una rifa. Aquesta interpretació va enlluernar la crítica quan Nebraska es va exhibir en els festivals de Cannes i Nova York. El seu treball s’ha desenvolupat fonamentalment sobre els escenaris i especialment en el gènere musical.

Lupita Nyong’o. Doce años de esclavitud

lupitaLupita Nyong’o s’ha convertit en una de les grans revelacions de l’any gràcies al seu treball en aquesta pel·lícula dirigida per Steve McQueen. Interpreta el personatge de Patsy, una jove esclava que ha perdut la seva innocència a força d’abusos i que es converteix en l’objecte de desig del seu amo. És la gran favorita per guanyar l’estatueta.

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari