Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

El liquidador. Matthew Klein

Matthew Klein - El liquidador

Matthew Klein, nascut el 02 de desembre 1968 a la ciutat de Nova York, és un escriptor nord-americà de novel·les de suspens i un empresari de programari. Les seves novel·les es desenvolupen en els voltants de Silicon Valley, on l’autor va viure a prop d’una dècada.

Quan tenia vuit anys, la seva família es va traslladar al comtat de Westchester, Nova York. Klein es va graduar de la Universitat de Yale el 1990. Va assistir a la Stanford Graduate School of Business, però va abandonar l’escola per dirigir la seva primera companyia de llançament de programari, el 1996.

Avui viu a prop de la ciutat de Nova York, amb la seva esposa Laura. Escriu novel·les i dirigeix una companyia de tecnologia de serveis financers.

El liquidador és la tercera novel·la de Matthew Klein, després de Ments en blanc (2006) i Estafadors (2007). És un thriller impactant, tant per la seva ambientació en l’implacable món dels negocis, com pels girs insopitats que va donant un gir fins arribar a un final d’aquests que diesen empresta, com una bufetada.

La novel·la està narrada en primera persona pel seu protagonista, Jim Thane, un especialista en rescats d’empreses a punt de fer fallida. Quan el contracten és per intentar reflotar–les. En els darrers temps, Thane ha vist com la seva vida s’ha anat ensorrant de forma tràgica. Un amic li ofereix una última oportunitat per reconstruir la seva carrera professional i el seu matrimoni.

Amb humor i sarcasme Jim Thane narra com ha estat designat director executiu de Tao Software SL, i arriba a l’empresa desconeixent quina és la seva situació, encara que està segur que encaixarà en la descripció anterior.

Jim serà el nou director executiu. Ell decidirà si la desmantella o la salva. Des del moment en què trepitja les oficines, l’instint li diu que hauria de tancar Tao Programari: l’antic director executiu està en parador desconegut, l’empresa perd diners a cabassos i el principal producte, un programa punter de reconeixement facial, encara no funciona.

La primera sorpresa és que el termini per decidir si desmantella l’empresa o la salva és inferior a l’habitual, tindrà unes poques setmanes per saber si haurà tingut èxit o haurà de tornar–se’n a Silicon Valley amb la cua entre les cames, havent fracassat una vegada més.

No obstant això, tria el que els accionistas no esperaven i decideix posar totes les seves energies en reconduir l’empresa, salvar llocs de treball, i amb això, si pot, la seva pròpia vida. Però quan apareix el FBI preguntant per l’anterior director executiu i quina relació tenia amb Gedrosian, un poderós narco al qual ningú ha pogut posar cara encara, Jim comença a dubtar d’on s’ha ficat.

A Tao Programari passen coses rares. Res és el que sembla, i Jim sospita que el seu somni es convertirà en el pitjor dels malsons. A mesura que avanci en la seva peculiar investigació Jim anirà descobrint punts foscos en la situació de l’empresa, i poc a poc es submergirà en un malson que l’afectarà a nivell professional, familiar i personal.

Quan aparegui la veritat, serà més aterridora del que havia imaginat. Ho saben tot. Ho controlen tot. Fins i tot a tu.

Llibres

  • El liquidador
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

    Deixa un comentari