Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

L’illa sense somriure

La tristesa aguanta bé el pas del temps però, per desgràcia, la felicitat s’acaba transformant en nostàlgia.

Vinyetes del còmic recomanatUna illa balenera anomenada Yulkukani, batuda per les tempestes, trist i oblidada, amaga el més estrany dels misteris… La relació de tan sols uns dies entre un geòleg que arriba a l’illa i una nena que habita en ella es convertirà en l’eix principal de la història; Milander Dean turmentat pel seu passat desembarca a la costa per realitzar un treball de rutina, quan es troba inesperadament a Elianor, una nena que li farà replantejar la seva vida que ja no tornarà a ser la mateixa.

Tant Milander com Elianor, tenen tristes històries darrere d’ells. Els dos les afronten de manera molt diferent i aquest és el principal punt de conflicte i de desenvolupament de la història. En el cas de Milander, l’absència total d’alegria fa que cada dia li costi viure i li molesti absolutament tota relació humana. Per contra l’excés d’alegria inunda a Elianor, que viu en el seu món de somni, allunyada de vegades de la realitat, o això sembla, quan l’arribada de personatges fantàstics farà canviar-ho tot.

La isla sin sonrisaAquest és l’argument que ens proposa el dibuixant Enrique Fernandez al seu darrer treball La isla sin sonrisa. El guió de Enrique Fernández és genial. La seva manera d’explicar la història, els personatges protagonistes, els personatges fantàstics, els paisatges i tots els esdeveniments que ens transporten i fa que caiguem embadalits al món on es desenvolupa la història. L’autor havia dibuixat anteriorment una versió personal d’ El Mago de Oz, i el seu primer treball, Libertadores. Anteriorment va treballar realitzant storyboards per a diverses pel·lícules. Després d’algun temps, va tornar per portar-nos aquesta historia gràfica d’un art preciosista de primera.

La qualitat d’aquest còmic no va passar desapercebuda, va ser nominada al Saló del Còmic de Barcelona al millor dibuix a l’any 2010, i es va endur la medalla de plata, lliurada per l’ambaixada japonesa al millor manga publicat fora del Japó.

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari