Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

No confíes en Peter Pan. John Verdon

No confíes en Peter Pan. John VerdonDesprés d’una atrafegada vida com a publicista a Nova York, John Verdon i la seva dona van decidir jubilar-se i canviar de vida. Es van anar a viure a la muntanyosa regió dels Catskills, situada a més de dues hores de la ciutat.

Però, un cop més, dels llocs més afables sorgeixen els relats més inquietants. Verdon va donar descobrir la seva passió pel gènere negre i va debutar amb Sé lo que estás pensando, primer cas del detectiu Dave Gurney.

Si en Sé lo que estás pensando part de la trama transcorria en un centre de meditació i renovació espiritual, en la següent, No abras los ojos, Gurney s’introduïa en el claustrofòbic ambient d’un reformatori de joves adolescents, i a la tercera de la sèrie Deja en paz al diablo Gurney, que li passa com a Verdon, que se suposa que està retirat però no pot deixar d’estar actiu i relaxar-se, decideix ajudar a la filla d’una amiga que està fent un documental sobre un assassí en sèrie que mai no han agafat.

Ara retorna amb nous enigmes a No confíes en Peter Pan on Verdon aprofundeix en el personatge del detectiu-i en el de la seva dona, amb el seu afany per construir un galliner que és en realitat una metàfora d’alguna cosa molt més humàna, i alhora porta el lector a un ritme endimoniat.

La nova investigació està plena d’arestes: han passat quatre mesos des de la resolució de l’últim cas de l’inspector retirat Dave Gurney que va ser tan espectacular com sagnant. Gurney es disposa novament a gaudir del seu retir encara que aviat s’adona que necessita posar-se en acció de nou. Aquesta acció vindrà de mans del seu amic Jack Hardwick, un dels majors perjudicats durant el cas de l’assassí anomenat el Bon Pastor.

Ara és un gos rabiós que busca venjança. El sistema està podrit com una poma. La corrupció ha de ser extirpada. I ell serà el cirurgià. Establert com a detectiu privat, li demana ajuda a Gurney per a la resolució del seu primer cas: l’apel·lació de la condemna a cadena perpètua de Kay Spalter, condemnada per atemptar contra el seu marit Carl Spalter, un pròsper empresari que pensava entrar en política en un un dels crims més espantosos i cruels que es recorden.

Kay va disparar al seu marit durant el funeral de la seva pròpia mare, des d’uns apartaments a l’altre costat del cementiri. I el va obligar a patir la pitjor de les tortures. Confinat a una cadira de rodes, sense parla, sense control sobre el seu cos, fins a la seva mort uns mesos després.

Hardwick creu que tot és una farsa, un parany. I Dave Gurney és l’home indicat per desmuntar-la. Però Gurney vol anar més enllà i descobrir què i com va passar en realitat ja que res és el que sembla en el cas Spalter.

La víctima no era tan íntegra com semblava i tenia les mans i els peus enfangats en la màfia. I els nous indicis indiquen que Kay Spalter no va poder cometre el crim en persona. Aviat Gurney es veurà enfrontat a un fiscal implacable, a un policia corrupte que va manipular proves a la seva conveniència, a un cap mafiós que vol ajudar i a un misteriós assassí que mata per encàrrec: Peter Panikos, Peter Pan, un tipus inquietant del que molt poca gent sap res. I els que podrien saber-ho, estan morts. Sospitosament morts.

Peter Pan és menut, no té aspecte de nen ni d’adult. Ni d’home ni dona. Només una cosa està clara: és diabòlic i la seva set de sang és insaciable. Quan se senti acorralat, tornarà a posar-se en marxa. I no s’aturarà davant de res ni ningú. Gurney descobrirà que mai s’ha de confiar en Peter Pan.

Llibres

  • Sé lo que estás pensando
  • No abras los ojos
  • Deja en paz al diablo
  • No confíes en Peter Pan
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

    Deixa un comentari