Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

El aprendizaje de la creatividad, de José Antonio Marina i Eva Marina

Llibres

Es pot inculcar o adquirir la creativitat? La resposta és afirmativa. Així ho testifiquen José Antonio i Eva Marina al seu llibre El aprendizaje de la creatividad, en què defensen aquesta creativitat com a estratègia de supervivència en aquests temps difícils que ens ha tocat viure.

El aprendizaje de la creatividadEl aprendizaje de la creatividad
, la nova publicació de la Biblioteca UP, tracta no tan sols de la creativitat artística, sinó de la capacitat per descobrir fites, resoldre problemes inventar sortides quan sembla que no n’hi ha, evitar la rutina, l’avorriment o la desesperança.

La Biblioteca UP és un projecte editorial i pedagògic de José Antonio Marina i editorial Ariel, amb el qual l’autor desenvolupa el que ell mateix considera el seu projecte vital. Una col·lecció de llibres pràctica i optimista sobre l’educació i aprenentatge, sobre l’activitat fundacional de l’espècie humana, per educar els nostres nens i adolescents.

Forma part de la Universitat de Pares, un projecte de José Antonio Marina pensat per acompanyar a pares i docents durant tot el procés educatiu dels seus fills. La idea fonamental és que tota la societat ha d’ajudar en aquesta tasca.

 
José Antonio Marina ha dedicat tota la seva tasca d’investigador a l’elaboració d’una teoria de la inte·ligència que comença en la neurologia i acaba en l’ètica. Ha dedicat llibres a la creació, els sentiments, la voluntat, el llenguatge, l’ètica, la religió i la política. Ha estat guardonat amb nombrosos premis: Anagrama d’Assaig, premi Giner dels Rius de la innovació educativa i premi Nacional d’Assaig.

Si ets un pare o una mare preocupat per l’educació del teu fill, no deixis de llegir-lo. El aprendizaje de la creatividad és un llibre de suport per a pares amb el qual aprendran a estimular i comprendre als seus fills.

La creativitat no és un luxe, sinó una estratègia de supervivència humana. Sentim l’impuls d’explorar, inventar, conèixer, canviar, innovar. La creativitat és la facultat que ens permet sobreviure i progressar en un entorn canviant i accelerat. És, a més, un component bàsic de la felicitat perquè una de les nostres aspiracions bàsiques és ampliar les nostres possibilitats d’acció, i sentir-nos estancats i impotents ens resulta insofrible.

Bloc

Escola de pares i mares

Una guia pràctica i eficaç per convertir la condició de pares en una experiència satisfactòria. Educar els fills amb l’equilibri necessari entre llibertat i direcció perquè descobreixin, desenvolupin, i expressin la seva veritable personalitat. Pautes d’actuació per provocar una evolució de consciència en la millora personal dels pares, i afavorir el diàleg entre ells i els fills.


Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari