Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Sorolla en clau històrica

Enguany celebrem el 150 aniversari del naixement de Joaquim Sorolla a València, un dels pintors més reconeguts de la seva època i encara avui vigent entre el gran públic.

Joaquim Sorolla. AutorretratSorolla va ser profeta a la seva terra i arreu. Una de les aportacions més destacades del mestre de la llum és que va incorporar a l’art espanyol de finals del segle XIX el gran corrent de naturalisme que es desenvolupava a Europa.

150 anys després del naixement i 80 des de la seva mort, l’obra del pintor valencià continua de moda i compta amb el reconeixement acadèmic per la seva modernitat, segons els experts.

Dins de les activitats commemoratives d’aquesta efemèride, l’Associació d’Amics de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer ha programat una conferència per avui dijous 19 de setembre.

El Museu-Biblioteca Víctor BalaguerLa conferència anirà a càrrec de Francesc Quílez Corella, cap del Departament de Conservació del Gabinet de Dibuixos i Gravats del MNAC.

La xerrada, sota el títol Sorolla en clau històrica, ens acostarà al període inicial de l’activitat de l’autor, en el qual palesa un interès pel conreu de la temàtica d’història.

Es tracta d’una etapa presidida per un llenguatge d’ascendència naturalista, que precedeix l’eclosió de l’estil luminista que el va convertir en un dels grans pintors espanyols de la seva època.

A la pinacoteca del s.XIX del museu hi podem trobar exposada l’obra coneguda com El dos de maig, un gran quadre ambientat en la Guerra de la Independència.

Per realitzar-lo, Joaquim Sorolla va anar a pintar al lloc i fins i tot va arribar a cremar pólvora per aconseguir una atmosfera més real. Amb ell guanyaria una medalla en l’exposició nacional de Belles Arts de 1884.

El dos de maig, exposat al museu

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari