Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Mick Jagger, un jove septuagenari

Septuagenari, arrugat i pare de set fills, Mick Jagger és una de les figures més venerades del rock i avui bufa 70 espelmes amb un físic que ha capejat la seva relació amb l’alcohol i les drogues de la seva joventut amb un esperit de vint anys.

Mick JaggerImmune als estralls del temps, Jagger no és un avi a l’ús. S’entrena cada dia amb un preparador neozelandès que li ha dissenyat un còctel de pilates, ioga, ballet i running. Corre fins a deu quilòmetres. Tota aquesta activitat ha contribuït, potser, a conservar aquesta sensual, peculiar i inimitable manera de moure’s sobre un escenari.

Nascut a Dartford, al comtat anglès de Kent, el 26 de juliol de 1943, Jagger és fill d’un professor d’educació física i una mestressa de casa australiana, i el seu enamorament musical va començar quan el cantant era només un adolescent que treia notes brillants i que es matricularia a la prestigiosa London School Of Economics.

Mick Jagger de joveEra encara un estudiant d’empresarials quan es va mudar a un pis amb Keith Richards, un antic company del col·legi, i un guitarrista anomenat Brian Jones.

A l’abril de 1962, juntament amb Ian Stewart i Dick Taylor cofundarien The Rolling Stones, un dels grups més respectats i longeus del món. Posteriorment s’hi incorporarien el bateria Charlie Watts i el baixista Bill Wyman.

Amb el llançament, de l’àlbum The Rolling Stones el 1964, el grup es va convertir en un dels més grans venedors de de discos al Regne Unit en 1964.

El 1965 van gravar la famosa (I Can’t Get No) Satisfaction. Jagger va lloar el tema perquè va suposar la popularització dels Stones i va suggerir que el seu èxit es devia al seu reflex de l’esperit d’aquells temps. Amb ell van aconseguir la fama internacional i es van establir com una de les bandes més populars a l’escena musical. El veterà grup presumeix d’haver venut més de 200 milions de discos i ha publicat 24 àlbums, l’últim, “GRRR” el darrer any.

El 2003, Mick Jagger va ser nomenat cavaller de l’Ordre de l’Imperi Britànic i, el 2012, ambaixador de la candidatura olímpica dels Jocs Olímpics de Londres. I aquest any va tornar a donar guerra el 6 de juliol en un altre concert a Hyde Park, on va repetir un mític espectacle que The Rolling Stones van donar el 1969.

Mick Jagger amb Keith RichardsA hores d’ara, què motiva a Mick Jagger? Té fama de ser molt mirat a l’hora de tractar de diners i ha vetllat sempre perquè el negoci dels Rolling Stones funcioni.

La seva fortuna està valorada en 190 milions lliures (220 milions d’euros). Podria jubilar-se i mantenir el nivell de vida de la seva extensa prole, però conserva rastres de la companyonia que el va portar a fundar el grup: mentre Keith Richards vulgui seguir patejant escenaris, ell no el dejarà penjat.

Sense oblidar la satisfacció de reinventar sota els focus, de mantenir-se com un atleta. I recordin: la seva mare va morir amb 87 anys, el seu pare amb 93. Genèticament, Mick Jagger té corda per estona.

Mick Jagger i The Rolling Stone a la BibliotecaMick Jagger i The Rolling Stone a la Biblioteca

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari