Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

La selva de las almas, de Jean Christophe Grangé

La selva de las almas. Jean Christophe GrangéAmb més de quatre milions d’exemplars venuts de les seves novel, Jean-Christophe Grangé és l’autor d’intriga més llegit i admirat a França.

Grangé es va llicenciar en Lletres per la Universitat de la Sorbona i, durant un any, va estudiar als grups nòmades en companyia d’un antropòleg. Al seu retorn, va començar a treballar com a redactor, primer en una agència de publicitat i després en una de notícies.

Amb vint anys, es va fer reporter i va viatjar per tot el món per a diversos mitjans, entre ells Paris Match, National Geographic i The Sunday Times. Els reportatges d’aquesta època li van merèixer dos guardons importants del món periodístic: el premi Reuters (1991) i el premi World Press (1992).

El 1994 va publicar la seva primera novel·la. La següent va arribar quatre anys més tard i va ser un èxit clamorós: Los ríos de color púrpura, de la qual es va fer una adaptació cinematogràfica.

La van seguir El imperio de los lobos, La línea negra, Esclavos de la oscuridad, El origen del mal i, ara, La selva de las Almas.

En aquesta ocasió torna a demostrar la seva mestria per construir impactants històries, que es desenvolupen amb un ritme frenètic, gairebé cinematogràfic, embolicades en atmosferes fosques que ens acosten a la més profunda essència de la maldat de l’ésser humà.

Jeanne Korowa és una jutge d’instrucció que ha escollit aquesta professió per aclarir crims de sang, perseguir assassins en sèrie, combatre la crueltat en estat pur i la demència criminal. Però en els cinc anys que porta al Jutjat de Primera Instància de Nanterre, només s’ha encarregat de successos insignificants i els assassinats no havien estat motivats per la maldat que ella buscava. Al llarg de la narració anirem coneixent els detalls sobre el seu passat que van provocar aquesta obsessió que havia alimentat la seva vocació i també la soledat en què vivia immersa.

Amb 35 anys, superada una greu depressió, sent un desastre total en les relacions sentimentals, amb una existència tortuosa, necessitada de ser estimada i sentint al seu interior que la vida se li ha escapat com aigua entre els dits, Jeanne es trobarà accidentalment amb un cas que donarà un tomb radical a la seva vida.

El seu amic i company, el jutge François Taine, comparteix amb Jeanne detalls d’un crim brutal que conté elements que desperten l’interès de la protagonista: canibalisme, desmembraments i símbols prehistòrics pintats a les parets. De forma extraoficial Jeanne acompanyarà François als escenaris de tres crims que presenten les mateixes sinistres característiques però en els que no troben cap vincle entre les víctimes.

Encara que Jeanne es troba immersa en una investigació sobre tràfic d’armes i corrupció política, de manera accidental descobrirà una pista que pot contenir la clau del cas que porta el jutge Taine, però el problema és que no pot fer-la pública perquè seria la fi de la seva carrera.

Intrigada per les implicacions del cas i obligada a mantenir silenci, la jutge s’embarca en una perillosa investigació a nivell personal, situant-se en una complicada cruïlla moral i participant en un macabre joc que ens oferirà una trama apassionant, amb continus girs argumentals, cada vegada més fosca i sinistra.

Un fil que la porta d’un laboratori de genètica a un taller que treballa per a museus arqueològics, dels misteriosos relats sobre nens salvatges als estudis sobre art rupestre i venus paleolítiques, de mites i tabús a un mal que va néixer, fa molt de temps, a la selva de las Almas.

Llibres

  • La selva de las Almas
  • La línea negra
  • El origen del mal
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

    Deixa un comentari