Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Palabras rotas, de Karin Slaughter

Palabras rotas. Karin SlaughterAutora supervendes de novel·les criminals gràcies a tres sèries ambientades totes elles en el sud d’Estats Units, Karin Slaughter ha estat traduïda a 28 idiomes i ha venut 20 milions d’exemplars a tot el món.

Els seus llibres han arribat al capdamunt de les llistes de vendes del Regne Unit, Irlanda, Austràlia, Holanda i Alemanya.

Karin Slaughter centra bona part de les seves novel·les a Atlanta i Geòrgia, i destaca per dotar als seus personatges d’un exhaustiu retrat psicològic i també per la duresa en algunes ocasions de les descripcions dels crims que hi apareixen.

Amb Palabras rotas el segon títol de la sèrie policíaca protagonitzada per Sara Linton, Will Trent i Faith Mitchell, demostra que la seva incursió en el gènere del suspens ha estat tot un encert.

 
Sara Linton torna al comtat de Grant per passar quatre dies de vacances amb la seva família. Quatre anys abans, Sara va deixar la feina com a metge forense i va marxar de la seva ciutat natal després de la mort de Jeffrey, el seu marit. Sara intenta convèncer-se a si mateixa que ha superat tots els seus traumes i porta una vida normal, però la realitat és molt diferent, viu turmentada pels records del seu marit i per l’odi cap a la persona a la qual considera culpable de la seva mort, Lena Adams.

Lena era la detectiu preferida de Jeffrey, que era el cap del policia, i Sara l’acusa de ser negligent i descuidada i de no haver complert amb el seu deure de cobrir el seu marit, per covardia i por.

L’arribada de Sara coincideix amb l’aparició del cos d’una jove sota les aigües congelades del llac Grant, amb una nota trobada en les proximitats que apunta que es tracta d’un suïcidi. Però en molt poc temps, aquesta hipòtesi dóna pas a una altra molt més possible: un brutal assassinat a sang freda.

Lena és l’encarregada de la investigació, juntament amb el jove i inexpert Brad Stephens i Frank Wallace, el cap interí de policia durant els últims quatre anys.

Investigar un assassinat produeix a Lena una pujada d’adrenalina, mentre que Frank reacciona de forma molt diferent, fart ja de la seva feina i de les persones amb les que havia de tractar. Tot i haver treballat junts durant molts anys, Lena no coneixia gran cosa sobre la vida personal de Frank, una cosa que canviarà al llarg de la novel·la.

Sara es veurà embolicada en el cas sense voler quan el principal sospitós demani desesperadament reunir-se amb ella. Però la mort a la seva cel·la del sospitós i les paraules “no he estat jo” escrites per les parets, provocarà que Sara vegi l’oportunitat de venjar-se de Lena, iniciant la seva particular investigació per al que sol·licitarà l’ajuda de Will Trent, agent especial que haurà d’interrompre les seves vacances.

La investigació serà complexa, tant per les morts que s’aniran produint. com per l’actitud hostil de la policia local amb molts aspectes foscos que amagar. A més de la trama, un dels punts forts de la novel·la són les complicades i tenses relacions entre uns protagonistes amb profunds conflictes personals, necessitats de redempció, que hauran de lluitar amb les seves problemàtiques mentre intenten resoldre el cas.

Karin Slaughter fa una excel·lent tasca en reconstruir amb absolut realisme la vida tancada i enclaustrada de Heartsdale, el poble en el qual es desenvolupen els esdeveniments. Captura a la perfecció l’essència de la petita comunitat, els seus prejudicis, les seves xafarderies i la seva vida, amb totes les seves contradiccions, fins a conformar un retrat de la vida rural amb el qual els lectors se senten identificats.

Primer capítol de Primeres pàgines de Palabras rotas

Llibres

  • El Núm3ro de la tr4ición
  • Palabras rotas
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

    Deixa un comentari