Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Elio: una historia animatográfica.

I, sense gairebé adonar-nos-en, hem arribat a la cinquena sessió del Club de Lectura Llibr@venturers de la biblioteca Joan Oliva i Milà. El passat 15 de febrer, els nois i noies del club ens vam trobar per parlar una estoneta sobre Elio: una historia animatográfica.

portadaI a vosaltres, us agrada el cinema? De ben segur que sí, així que no dubtem a recomanar-vos aquest llibre, ambientat en una època plena de nous invents, com el cinema. Sí, sí…nous invents. Perquè encara que us pugui semblar difícil de creure, el cinema és un invent relativament jove a la història de la humanitat.

A l’Elio li va tocar néixer a finals del segle XIX. Un moment històric en què per primer cop els humans van poder gaudir d’invents sorprenents com ara el telèfon, el gramòfon i, com no, el cinema. Per primera vegada, vam poder veure imatges en moviment! Així que podem entendre que més d’un s’espantés davant d’alguna d’aquestes projeccions “màgiques”.

I és que el cinema és un dels protagonistes d’aquesta divertida història plena d’esdeveniments i personatges històrics reals. Segur que molts de vosaltres heu sentit a parlar dels germans Lumière, però potser no són tan coneguts d’altres personatges reals que tant van tenir a veure amb l’aparició del cinematògraf. Els germans Skladanowsky i els seu cangur boxejador, el cinetoscopi d’Edison o la misteriosa desaparició de Louis le Prince.

illustració

I en el mateix moment i en el lloc precís, l’Elio. Un nen que veu la vida en blanc, negre i gris, ja que pateix un tipus de daltonisme, que acaba de ser adoptat per en Práxedes i la Jocunda Boj, deixant enrere l’horrorós orfenat Triplántido. L’Elio esvendindrà, sense ell voler-ho, un dels elements claus per desenredar la història.

L’arribada del tren“, emblemàtica pel·lícula del germans Lumière que va espantar més d’una persona l’any 1895:

No us deixeu perdre Elio: una historia animatográfica! Un dels diversos títols escrits per Diego Arboleda i il·lustrats magistralment per Raúl Sagospe.

Llibres

  • Papeles arrugados.
  • Prohibido leer a Lewis Carroll.
  • Elio: una historia animatográfica.
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

    Deixa un comentari