Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

La teva ombra. Jordi Nopca

Novetat de la setmana a la biblio!

 

‘Dos dies després de caure vaig deixar de portar el braç aixecat i em vaig treure la bena. Encara tenia el colze una mica inflat, però podia moure l’articulació sense problemes. Dissabte vaig escriure un correu explicant a la Kate el meu petit drama domèstic mirant de fer-li una mica de pena perquè em contestés de seguida. Imaginava que ja era a Munic, a punt de fer l’últim concert de la gira amb l’orquestra. Li vaig desitjar bona sort en la tornada al Regne Unit.’

 

‘…l’enorme llit amb en Pere ocupava el centre, i la seva estructura aparatosa envoltada de monitors i màquines que no descansaven mai; la mare seia en una cadira minúscula amb una revista oberta a la falda, tot i que tenia la vista fixa en el meu germà. Llavors, mentre la porta s’enretirava lateralment, els vidres s’han enfosquit per no deixar entrar la llum de l’exterior a la cambra. La mare s’ha aixecat, ha saludat l’infermer i tot seguit m’ha fet dos petons. M’he assegut al seu costat sense dir res.’

 
Jordi Nopca és conegut pels seus articles al diari Ara i com a coordinador del suplement setmanal de llibres Ara llegim. Amb la novel·la que et presentem acaba de guanyar la primera edició del Premi Proa de novel·la. Amb anterioritat, ha publicat El talent 2012 i Puja a casa, 2015.
 
I què ens explica?
 
La història d’en Pere i d’en Joan, dos germans l’edat dels quals oscil·la entre els 20 i llargs i els 40 anys, amb vides molt diferents. L’acció transcorre a Barcelona i mostra la vida d’una generació que viu la precarietat laboral.
 
Quins temes es tracten?
 
La complexitat de les relacions fraternals i de les relacions amoroses.
 
A la contracoberta es llegeix:

La teva ombra és una novel·la ambiciosa sobre la identitat personal en els nostres dies, que combina de manera brillant el drama i la ironia.

Bona lectura!

 
Altres llibres que podeu trobar a la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona.

 • Dalí
 • Puja a casa
 • El talent
 • Dalí Puja a casa el talent

   
  Llibres
   
  El llibre a les biblioteques VNG.
   
  Biblioteca Joan Oliva i Milà.
   

  Logo Generalitat

  Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

  Deixa un comentari