Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Canvi climàtic. Yayo Herrero López, María González i Berta Páramo

Canvi climàtic-novetat infantil des Què passa al nostre planeta? Està malalt? Què fem els humans? És tota la culpa nostra? És un problema per a la humanitat?
 
La novetat d’aquest mes de desembre, l’última d’aquest any, vol respondre aquestes preguntes i moltes més.
 
Els éssers humans van viure durant milers i milers d’anys de l’energia del sol, dels vents, de les marees… Però, a partir de la Revolució Industrial es van començar a fer servir elements fòssils que havien trigat milers i milers d’anys a formar-se, com és el cas del carbó, del petroli i del gas natural. Aquest ús que els humans creien il·limitat, ha resultat ser limitat. Utilitzar-los indiscriminadament, sense mesura ni control, només per al guany d’uns pocs, ha provocat que hi hagi l’anomenat escalfament global, la qual cosa du al canvi climàtic, un problema ecològic que posa en risc la vida tal com la coneixem.
 
El terme canvi climàtic és molt actual. Potser fa uns vint anys que va aparèixer per tal de definir els canvis que es començaven a veure en el clima a les diferents parts de la Terra.
 

canvi_climatic4_1024x1024

 
CANVI CLIMÀTIC ens ho explica tot sobre aquest problema, perquè…

 • entenem bé què és el canvi climàtic?
 • com s’ha produït?
 • sabem com afecta els boscos?
 • l’aigua?
 • els animals?
 • com ens afecta a les persones?
 • I, sobretot, sabem què podem fer per resoldre el problema?
 •  
  Yayo Herrero López és enginyera agrícola, antropòloga i un referent de l’ecofeminisme a Europa. Podeu llegir una entrevista a Crític, en la qual, entre altres respostes diu:
   

  ‘Estem passant una crisi ecològica profundíssima. No és una crisi recent; ve ja de fa temps. Podríem situar com a punt d’arrencada de la denúncia d’aquesta crisi ambiental el discurs sobre els límits al creixement que van fer Donella i Dennis Meadows l’any 1972. Des de llavors fins ara, s’ha seguit aprofundint una dinàmica econòmica que creix exponencialment utilitzant cada vegada més recursos i generant cada vegada més residus…’

   

  Una bona lectura per a petits i per a grans!

   
  Contes
   
  El llibre a les biblioteques VNG.
   
  Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

  Deixa un comentari