Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Guies familiars. De la via a la natura/Els camins de l’Alba. 20 excursions per a totes les edats

I continuem amb les ganes de sortir! I la biblioteca t’ofereix dues guies familiars més que contenen vint excursions per a totes les edats.

 
De la via a la natura. 20 excursions per accedir-hi amb tren De la via a la natura
 
Les rutes que trobaràs en aquesta guia familiar abracen les comarques del Barcelonès, el Baix Llobregat, el Maresme i el Vallès.
 
Comencem el viatge! I iniciem una nova col·lecció al voltant del ferrocarril i la natura! I per què? Perquè amb el tren també et pots apropar a la natura usant el transport públic. Una manera més d’ésser més sostenibles amb el medi ambient! Totes les excursions s’inicien a l’estació de tren.
 
La primera ruta que trobes és una passejada pels Gallecs (espai natural que es troba entre Mollet del Vallès i Parets del Vallès), des de Mollet.
 
Per continuar amb propostes com de Mollet a Parets, de Montcada i Reixac a Sant Climent, de Granollers a la Roca del Vallès
 
De Montgat a Tiana, amb una mostra de boniques i espectaculars panoràmiques de la Mediterrània,
 
Pineda de Mar, és un sender circular
 
De Castelldefels a la Morella, el punt central del Parc del Garraf,
 
Per acabar a la capital catalana, Barcelona i descobrir-hi la natura amagada al turó de la Rovira, el turó del Carmel i el turó del Coll, més coneguts com els tres turons.
 
 
Alt Pirineu. Parc Natural. Els camins de l’Alba. 20 excursions per a totes les edats
 
Alt Pirineu Aquesta guia ofereix 20 excursions per l’alta muntanya. El parc abraça 80.000 hectàrees i hi ha molts poblets dispersats. Són pobles de pedres velles, silenciosos envoltats per camps i boscos. De les valls d’Àneu, de Cardós, Farrera, Valiara, Santa Magdalena…
 
Iniciem, doncs, la guia amb una excursió per seguir els rastres dels animals. Volta de l’ós bru
 
Continuem per la Volta de la Mollera d’Escalarre, de gran interès ornitològic i històric; per l’estany de la Gola amb dos salts d’aigua i una gran panoràmica del poble de la Guingueta; pel monestir de Sant Pere del Burgal
 
Seguim per l’estany del Port de Tavascan; les bordes de Llosaus; el mirador de la Pica d’Estats
 
Per acabar amb una ruta que va de Gerri de la Sal a la Mare de Déu d’Arboló, és una excursió on podràs visitar el museu de la sal, podràs veure el monestir de Santa Maria, edifici romànic del s. XII i per últim l’ermita de la Mare de Déu d’Arboló, d’estil romànic llombard, de finals del s. XII/principis del s. XIII.
 
No hi ha cap excusa que valgui! O amb tren o a peu, arribaràs a qualsevol lloc ben bonic!
 
Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari