Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Alicia Giménez Bartlett

Alicia Giménez BartlettAlicia Giménez Bartlett neix a Almansa (Albacete) el 1951. Estudia Filología Española a la Universitat de València i es doctora en Literatura Española a la Universitat de Barcelona, ciutat on viu des de 1975. La seva carrera literària s’inicia el 1981 amb un assaig sobre Gonzalo Torrente Ballester.

Posteriorment i ja en el camp de la ficció ha publicat, entre d’altres, les novel·les Exit (1984), Pájaros de oro (1986), Caídos en el valle (1989), Vida sentimental de un camionero (1993), La última copa del verano (1995), Una habitación ajena (Premio Femenino Lumen, 1997), Secreta Penélope (2003), Días de amor y engaños (2006), i Donde nadie te encuentre.
 
Però són sobretot les novel·les protagonitzades per Petra Delicado les que l’han convertit en una autora d’èxit a diversos països d’Europa. A l’Estat Espanyol aquesta popularitat també li ha vingut de la mà de l’adaptació televisiva de les aventures d’aquesta inspectora, amb una sèrie de tretze capítols protagonitzada per Ana Belén en el personatge de Petra Delicado i Santiago Segura en el personatge de Fermín Garzón.

Fins al moment els títols d’aquesta saga són Ritos de muerte (1996), Día de perros (1997), Mensajeros en la oscuridad (1999), Muertos de papel (2000), Serpientes en el paraíso (2002), Un barco cargado de arroz (2004), Nido vacío (2007), El silencio de los claustros (2009), i Nadie quiere saber (2013).

Ha estat traduïda a quinze idiomes (a Itàlia s’està preparant una adaptació de la segona novel·la de la saga Petra Delicado per a la televisió). En els darrers anys Alicia Giménez Bartlett ha combinat les novel·les protagonitzades per aquesta inspectora amb altres obres d’un estil més íntim i allunyades del gènere policíac. Un canvi de registre amb el qual també ha aconseguit gran èxit de crítica i que va ser recolzat en guanyar el Premi Nadal el 2011 amb la novel·la citada anteriorment Donde nadie te encuentre.

Entrevista sobre la novel·la Donde nadie te encuentre, Premi Nadal 2011:

Sílvia Romero
www.silviaromeroolea.es.tl
Club La Crisàlide

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari