Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

La bicicleta es mía, de Carlos Peramo

Demà dissabte, es reuneixen de nou els integrants del Club per alumnes de 5è i 6è de Primària. En aquesta ocasió el llibre a comentar, La bicicleta es mía, de Carlos Peramo, Carlos Peramoamb il·lustracions de Mikel Valverde. Una fantàstica història sobre l’amistat, els protagonistes de la qual són Daniel i Néstor i on es posa de manifest que dues personalitats completament diferents poden veure’s unides per una mateixa passió.

Néstor Lembo és un nen de deu anys que presumeix davant els seus companys de l’escola que el seu pare guanya molts diners. Daniel Rodríguez, el seu veí, és un nen de la mateixa edat apassionat per les matemàtiques, però la seva família és humil econòmicament.

Daniel Rodríguez i Néstor Lembo són veïns, tots dos tenen deu anys i van a la mateixa escola, però no són amics. A Daniel li molesta que Néstor presumeixi davant els seus companys dels diners que tenen els seus pares, amb el qual li compren regals fabulosos, i a Néstor li sembla que Daniel és un noi molt avorrit, només interessat per les matemàtiques.

La bicicleta es míaUn dia Daniel veu a la botiga Manillars i Pedals una bicicleta que li agrada molt. És una Mondraker Ventura. La demana als seus pares que li diuen que és impossible perquè costa molts diners i ells no en tenen. Tot i així quan arriba l’aniversari de Daniel li regalen la somiada Mondraker Ventura. Però poc li dura l’alegria a Daniel, ja que li roben la bicicleta mentre presenciava amb la seva mare un partit de futbol i el seu pare es queda sense feina.

Passen els dies i la bici segueix sense aparèixer. Però Daniel és un noi molt obstinat i farà el que sigui per recuperar-la, sobretot quan descobreix que la bicicleta, en què ha escrit el seu propi nom sota el seient, està novament a la venda a la botiga del barri. Corre a dir-ho als seus pares, que es veuen obligats a explicar-li que el pare ha hagut de tornar-la perquè no podia pagar-la.

Daniel vigila la seva bicicleta a l’aparador de Manillars i Pedals. No perd l’esperança de recuperar-la fins que s’assabenta que el pare de Nèstor li ha comprat la bicicleta per al seu aniversari.

Després de molt pensar-s’ho, decideix demanar a Néstor la bicicleta, però troba al seu veí trist i amoïnat perquè el seu pare l’ha amenaçat en deixar-lo sense bicicleta si no aprova les matemàtiques. Daniel té una idea lluminosa: ell ajudarà a Néstor amb les matemàtiques, i a canvi Néstor li deixarà tres dies a la setmana la bicicleta.

Gràcies a la bicicleta, els dos aprendran a col·laborar i ajuntaran les seves forces per aconseguir els seus objectius. Tot funciona: El pare de Daniel troba feina, Néstor aprova les matemàtiques, els dos nois tenen la bicicleta i es fan tan amics que Daniel no vol cap altra. S’estima més compartir-la.

DIGUES LA TEVA

  • Tens algun amic d’aquests que semblen tenir-ho tot?
  • Creus que algú que ho té tot pot ser amic d’un que té molt poc?
  • Podries compartir amb un altre la teva joguina preferida?

  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

    Deixa un comentari