Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

La melodía de la oscuridad. Daniel Fopiani

Aquesta setmana us presentem la novel·la de gènere negre, ‘La melodía de la oscuridad‘ de Daniel Fopiani.
 
Collage La melodía de la oscuridad

Rumanía, hace unos cuantos años
 
Podría decirse que hubo un tiempo en el que había sido un chico corriente. ¿Feliz? Puede ser que hasta incluso eso. Aunque tuviese que andar cuatro kilómetros desde el extrarradio hasta el centro de Brasov todos los días para ir al colegio, correteaba para arriba y para abajo en el recreo de la escuela detrás de la pelota. Era uno de esos niños que tienen amigos para hablar del partido que había jugado el FC Brasov la noche anterior y que sonríen si una chica les mira de reojo. (…) Cualquier sicólogo de medio pelo habría tachado el recuadro de “hogar desestructurado” en su libreta. Pero Alceo, que por entonces ni se imaginaba que iba a cambiar su nombre real por este, nunca tuvo la posibilidad de asistir a la consulta de un profesional. Ni siquiera se le pasó por la cabeza.’

 
El protagonista d’aquesta història és Adriano, un home acabat, que va patir un atemptat al País Basc quan era sergent. Les ferides als ulls li van causar la ceguesa que des d’aleshores pateix. Ara és un monstre desfigurat, cec i que viu a Càdis completament depenent de la seva muller, la Patrícia, logo blog genere negre_AMB LLETRES que ja no suporta la rutina, però que encara sent una profunda estimació pel seu marit i al mateix temps se sent angoixada pel dolor de no haver tingut fills.
 
Quan el tinent Román demana ajut a Adriano per trobar l’assassí que atemoreix la citut, sap que no s’hi negarà, encara que sigui cec.
 
I la primera víctima apareix mutilada al Museu arqueològic, la segona en un dels parcs amb més gent de Càdis.
 
Adriano intueix que el psicòpata emula els dotze treballs d’Hèrcules.
 
Daniel Fopiani, l’autor, és nascut a Càdis, per tant és un coneixedor de la ciutat on transcorre l’acció d’aquesta narració. A part de dedicar-se a l’escriptura, és sergent d’infanteria de marina. Ha participat en diverses missions de pau a l’estranger: Golf Pèrsic, mar Roja, Turquia, Grècia, Iraq i Egipte.
L’any 2017 va aconseguir el Premi València Nova de Narrativa amb la novel·la La carcoma. Escriu i col·labora en revistes i diaris.
 

“Ojos que no ven corazón que se resiente. Déjense seducir por la prosa de Fopiani, visitarán la oscuridad más temible, la tristeza arraigada a un pasado marchitado y la maldad sin máscara. Pero todo tiene un precio, querrán leer más”. Pere Cervantes

 
 

 
Llibres
 
El llibre a les biblioteques VNG.
 
Biblioteca Joan Oliva i Milà.
 

Logo Generalitat

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari