Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

FIMPT 2012

FIMPT 2012Després de molts entrebancs i dificultats no podia estar la ciutat sense el seu Festival de Música Popular i Tradicional i finalment em podrem gaudir, però i degut a circumstàncies de la crisi es va haver d’enrederir, en aquesta edició serà a la tardor.

A partir d’aquest diumenge, 30 de setembre es posaran a la venda les entrades al Teatre Principal i l’Auditori.

El FIMPT 2012 començarà el proper dijous, 4 d’octubre amb els Preludis vora la mar salada, l’actuació del Ball de Malcasats i la interpretació del Passeig del Carme a càrrec de Pere Tàpies, Les Nines Russes, David Espinola i Francesc Burrull. Després vindrà una cercavila fins a l’Auditori.

El primer concert del festival serà el mateix dijous a les 21 hores amb Introspeccions d’Heura Gaya a l’Auditori.
 

El divendres, 5 d’octubre a les 19 h. serà el torn de La Taranta de Gianfranco Mingozzi a la Sala Petita de l’Auditori. El clàssic documental de 1962 que va mostrar per primer cop el fenomen cultural del tarantisme: les dones picades per la taràntula i la dansa que les guareix.

El dissabte a la nit arriba el gran moment del festival amb la presència dels fados tradicionals amb Duarte també a l’Auditori. L’artista de Portugal ens presentarà una composició musical basada en les lletres pròpies i la mirada atenta als poetes per poder-los rebre i després musicar amb l’ajut de primeres figures i ple de sensacions i recursos íntims i colpidors.

El darrer dia ens arribarà la música de Jaume Arnella i Carles Belda amb les seves cançons de Taverna. Aquesta combinació de talents la protagonitzen dos artistes de diferents generacions que ens faran gaudir de la seva música i la seva personal visió del món. Un tast amb la seva música i una copa de ví és la proposta del Celler Can Pujol a partir de les set de la tarda.

En aquesta edició hi ha canvi de dates, canvi d’escenaris i d’espais, canvis de tot tipus, però es recuperen i es potencien les idees bàsiques del Festival Internacional de Música Popular i Tradicional de les seves primeres edicions.

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari