Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Green & Clean

Una de les darreres novetats de la Joan Oliva és un petit llibre, si ens fixem només en les dimensions de l’obra, però amb un objectiu d’allò més important: reduir l’impacte de la neteja diària de la nostra llar en el medi ambient. El llibre és Green & Clean, de la periodista Teresa Pinyol.

COVER-GREEN-CLEANGreen & Clean és un recull de receptes, totes elaborades a partir de matèries ben fàcils de trobar en les nostres botigues habituals, per tal de fer nosaltres mateixos productes de neteja de la llar efectius i innocus per al planeta. I és que, potser no hi pensen gaire quan comprem detergents, netejadors, suavitzants i tant i tants productes de neteja, però tots aquests productes netejadors convencionals són nocius, en major o menor mesura, tant per al medi ambient com per la salut de les persones. Primer, perquè tots aquests productes arriben fins als nostres rius i oceans i, segon, perquè hi estem exposats dia rere dia a través de les restes micooscòpiques que queden adherides als nostres plats i gots, per exemple.

Fins ara, si com a consumidors volíem fer servir netejadors sostenibles, podíem optar per comprar productes amb certificats ecològics. N’hi ha sens dubte al mercat, tot i que a un preu superior al dels netejadors convencionals. Green & Clean ens ofereix la possibilitat de fer nosaltres mateixos aquests poductes ecològics a un preu més que raonable. Sí, hi haurem d’invertir una mica de temps per elaborar les receptes que se’ns hi proposa, però hi sortirà guanyant la nostra salut, el medi ambient i la nostra butxaca.

L’autora, Teresa Pinyol, comença enumerant els elements del kit bàsic per a l’eco-neteja (amb draps de diferents mida i teixits, cubells i raspalls, entre d’altres) i les matèries primeres amb què s’elaboren la majoria de les seves receptes (principalment, olis, àcid cítric, alcohol, bicarbonat sòdic, sal grossa i vinagre blanc). A continuació, el lector hi podrà trobar un bon nombre de receptes ordenades segons la zona de la llar implicada, ja sigui la cuina o el bany, o segons el col·lectiu que origina les taques, ja siguin els nens, els esportistes o les mascotes.

No us havíeu plantejat mai fer vosaltres mateixos els productes de neteja? i que, a més a més, fossin ecològics? Doncs no us ho penseu més i pareu atenció a Green & Clean. Veureu, per exemple, com fer sabó per al rentavaixelles amb llimones, sal grossa, vinagre i agua i moltes receptes més! Ja podeu agafar en préstec aquest llibre a la Joan Oliva!

Llibres

  • Green & Clean
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

    Deixa un comentari