Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Una verdad oculta, Ann Cleeves

una verdad oculta_Ann CleevesAnn Cleeves (1954) és un dels autors indiscutibles dins dels gènere negre i policíac a Gran Bretanya. Ha escrit una trentena de títols, però és principalment coneguda per la sèrie de novel·les protagonitzades per la inspectora Vera Stanhope.

Fins ara, només havia arribat en castellà el primer dels volums de la sèrie, Una trampa para cuervos, en què la inspectora Stanhope es feia càrrec de la investigació del suposat suïcidi d’una jove als Penins del Nord, quan una de les amigues de la noia morta, la biòloga Rachel Lambert, hi arriba per fer-se’n càrrec d’un projecte medioambiental.

Ara, també de la mà de l’editorial Maeva, arriba el tercer títol de la sèrie, Una verdad oculta, que és la novetat de gènere negre d’aquesta setmana a la Joan Oliva.

Vera_Cleeves_Leon

logo blog genere negre_AMB LLETRESEn aquest nou títol, la inspectora Stanhope i el company Joe Ashworth investigaran el cas d’un assassí que crea tombes d’aigua i de flors. La història té lloc a la costa de Northumberland, comtat anglès al límit amb Escòcia banyat pel Mar del Nord.

Allà hi viu Julie Armstrong, una dona divorciada amb dos fills que un vespre, en tornar a casa, s’hi troba el cos sense vida d’en Luke, el seu fill adolescent, submergit a la banyera i envoltat de flors. Pocs dies després, un nou cos, en aquest cas el d’una noia, apareixerà amb una “escenografia” semblant a casa de Peter Calvert.

libros-portada-una-verdad-oculta_rodonaPrimeres pàgines.

El secret de l’èxit de la inspectora Vera Stanhope rau, per a molts, en la manera com l’autora sap descriure la quotidionitat dels pobles petits, amb el clima del nord-est atlàntic de Gran Bretanya com a protagonista. L’èxit ha estat tan gran que la protagonista ha passat del paper, amb les nou novel·les que ja ha protagonitzat, fins a la petita pantalla. Ja fa uns anys que l’actriu britànica Brenda Blethyn protagonitza la tv-movie Vera. La sèrie també va ser emesa per La 2.

Llibres

  • Una verdad oculta
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    Logo Generalitat

    Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

    Deixa un comentari